Titularizare 2023. Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal

de | 24.05.2023 18:53 | Administrație, Lifestyle, Național, Știri

Deși cadrele didactice sunt în grevă generală încă de la începutul acestei săptămâni, astăzi Ministerul Educației a transmis că inspecțiile la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice, vor avea loc în baza programării deja existente în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate.

În contextul în care, în această perioadă, sunt în desfășurare inspecții la clasă, în vederea participării la concursul de Titularizare sau pentru obținerea gradelor didactice, precizăm că Ministerul Educației susține desfășurarea acestora. ”Inspecțiile la clasă vor avea loc cu respectarea cadrului legal, în baza programării deja existente sau, dacă este cazul, a reprogramării realizate la nivelul inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București în unități de învățământ unde pot fi asigurate condițiile specifice acestui tip de activitate. În cursul zilei de ieri, a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București, cu care Ministerul Educației comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, a transmis Ministerul Educației.

Calendarul

Vă reamintim că organizarea şi desfăşurarea probelor practice/orale şi a inspecţiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe din cadrul concursului de titularizare se va face între 24 mai şi 30 iunie. Proba scrisă a concursului de titularizare va avea loc pe 12 iulie, iar pe 18 iulie vor fi comunicate rezultatele. Contestaţiile se vor depune în zilele de 18 şi 19 iulie, iar rezultatele finale după contestaţii vor fi comunicate e 26 iulie. Repartizarea candidaţilor are ca termen data de 27 – 28 iulie.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iohannis cere reexaminarea legii referitoare la măsurile pe piața energiei electrice și a gazelor naturale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole