Alina Gorghiu a afirmat sprijinul deplin al Senatului pentru consolidarea relațiilor existente cu Germania

de | 24.05.2023 18:36 | Politic, Administrație, Național, Știri

Astăzi, la 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu a avut o zi plină. După evenimentul de la Vila Florica, unde liberalii s-au adunat pentru a onora moștenirea Brătienilor și pentru a reconfirma valorile și tradițiile partidului care a construit România modernă, președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu a avut o întâlnire cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu a mulțumit pentru sprijinul Germaniei în privința obiectivului aderării României la Schengen, arătând că România depune toate eforturile pentru a crea condițiile în vederea unui deznodământ pozitiv înainte de sfârșitul anului. De asemenea, a menționat că cele două state pot intensifica dialogul parlamentar pe teme de interes comun, subliniind că experiența germană în OCDE poate constitui o asemenea temă, mai ales având în vedere faptul că Parlamentul a înființat o comisie specială pentru aderarea României la OCDE. Totodată, potrivit comunicatului primit, înaltul demnitar român a afirmat sprijinul deplin al Senatului de a consolida relațiile excelente existente cu Germania, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE și NATO. În contextul actual deosebit de complex, partea română a subliniat că este necesar să fie sprijinită în mod ferm și substanțial Republica Moldova, care, după Ucraina, este cel mai afectat stat de acest război și se confruntă cu o serie de provocări și crize majore.

Sursă foto: PNL.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Premierul Nicolae Ciucă, la Vila Florica din Ștefănești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL

Ultimele articole