anchetaonline.ro

A început toaletarea arborilor în municipiul Pitești

de | 18.10.2022 15:50 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

Primăria municipiului Pitești anunță faptul că din data de 17 octombrie, Societatea Salpitflor Green SA a început lucrările de toaletare a arborilor aflaţi pe domeniul public. Tăierile de întreţinere şi cele de corecţie a arborilor/arbuştilor se execută numai în perioadele optime. Perioada optimă este perioada de repaus vegetativ, respectiv 15 octombrie – 15 aprilie.

Pitești salpitflor

Lucrările de tăieri/toaletări arbori vor începe din cartierul Prundu și cartierul Tudor Vladimirescu, urmând și celelalte cartiere, în funcție de numărul de solicitări primite.

Acestea vor fi efectuate conform proceselor verbale emise de către Comisia de tăieri/toaletări din cadrul Primăriei Municipiului Pitești.

Primăria Pitești menționează că în momentul când se va interveni într-un cartier vor fi executate toate solicitările primite până la momentul respectiv, solicitările transmise ulterior vor fi executate în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024.

Pitești salpitflor

Cetățenii care doresc tăierea şi/sau toaletarea arborilor şi arbuştilor aflaţi pe domeniul public al municipiului Piteşti pot depune o cerere la Primăria Municipiului Piteşti, care trebuie să cuprindă datele de identificare ale solicitanţilor, informaţii de contact, precum şi expunerea pe scurt a problemelor care fac obiectul acestora.

Ca urmare a solicitării primite se întrunește Comisia de avizare a tăierilor de arbori de pe terenurile aparţinând domeniului public al municipiului Piteşti. Comisia formată din reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Piteşti, reprezentanţi ai Societății Salpitflor Green S.A, specialişti desemnaţi de conducerea Agenţei de Protecţia Mediului Argeş şi specialişti desemnaţi de conducerea Ocolului Silvic Piteşti va analiza cererile care au ca obiect tăieri de la bază, tăieri de întreţinere sau de corecţie ori alte intervenţii asupra arborilor şi arbuştilor aflaţi pe domeniul public sau privat al municipiului Piteşti şi le va aviza sau le va respinge, motivat.

Tăierile definitive şi tăierile de întreţinere şi/sau corecţie a arborilor şi arbuştilor aflaţi pe terenuri aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Piteşti se fac, în condiţiile legii, în baza avizului dat de comisie.

Pitești salpitflor

Tăierile definitive sunt tăierile efectuate de la baza arborilor şi arbuştilor, care se avizează şi se execută în următoarele condiţii:

– arborele/arbustul este uscat ori prezintă un grad ridicat de uscare sau se află în stare fiziologică puternic degradată;

– arborele are vârstă biologică înaintată şi/sau prezintă pericol iminent de prăbuşire în cazul unor fenomene meteorologice extreme;

– arborele/arbustul este înclinat, fără semne de reechilibrare, prezentând pericol de prăbuşire;

– sistemul radicular al arborelui afectează reţelele tehnico-edilitare subterane sau structura de rezistenţă a unei construcţii;

– arborele/arbustul este situat pe amplasamentul unei viitoare construcţii, pentru care s-a obţinut autorizaţie de construire, în condiţiile legii;

– arborele se află la o distanţă mică faţă de zidurile clădirilor de locuinţe sau ale clădirilor în care se desfăşoară activităţi administrative ori comerciale şi creează în mod evident neajunsuri persoanelor care locuiesc sau, după caz, desfăşoară activităţi în acestea;

– coroanele arborilor aflaţi în pâlcuri se întrepătrund, datorită nerespectării distanţelor minime de plantare sau creşterii necontrolate a acestora, ceea ce împiedică dezvoltarea normală şi armonioasă. Fac excepţie de la tăiere nucii aflaţi pe domeniul public sau privat al municipiului Pitești.

 

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte: Salpitflor Green
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: