Tone de carne și alte produse expirate de 3 ani- găsite de ANPC în Costinești

de | 07.08.2022 14:23 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Controale de amploare pe litoralul românesc, în stațiunea Costinești, acolo unde inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit tone de carne, dar și alte produse alimentare, care erau expirate de trei ani.

Toate acestea erau deținute de un singur operator economic, care are aproximativ 12 puncte de lucru în Costinești, potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu.

Verificările au fost coordonate de structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind prezenți atât comisarii ANPC, cât și reprezentanţi ai ANAF şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Informaţiile pe care le primisem şi noi şi colegii noştri legate de punerea pe piaţă a unor produse în afara termenului de durabilitate minimală s-au confirmat. Au fost găsite cantităţi importante de carne, cantităţi importante de mirodenii, cantităţi importante de murături, de multe materii prime în afara termenului de durabilitate minimală, asta însemnând câţiva ani, chiar dacă la mirodenii vorbim de trei, patru ani şi la produsele din carne putem vorbi de 2-3 ani de când ieşiseră în afara termenului de consum”, a declarat Horia Constantinescu.

Mai mult, președintele ANPC a mărturisit că nu a mai întâlnit nereguli de asemenea amploare de când se află în fruntea instituției. Totodată, Horia Constantinescu a precizat că momentan nu au fost aplicate sancțiuni, având în vedere că verificările au fost efectuate de MAI, urmând să se decidă dacă va fi întocmit dosar penal în această situație.

Produsele expirate găsite în urma controalelor vor fi distruse de către societăţi specializate în acest sens.

Foto Observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cinci tineri, căutați de salvamontiști, după ce au plecat pe munte la lăsarea serii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | ANPC | Costinești

Ultimele articole