(VIDEO) Stâlp dărâmat de vijelie, inundații în două localități din Argeș

de | 03.06.2022 15:22 | Județean, Eveniment, Importante

Știre actualizată

Vineri după amiază, au fost emise mai multe avertizări meteorologice Cod Portocaliu de fenomene precum ploi torențiale 35-40 l/mp, descărcări electrice, grindină și vânt în zona de munte din  Argeș.

inundatii arges - (VIDEO) Stâlp dărâmat de vijelie, inundații în două localități din Argeș

Câteva gospodării au fost inundate în localitatea Lerești, din cauza precipitațiilor abundente căzute în scurt timp. De asemenea, și câteva beciuri au rămas inundate, precizează ISU. Pompierii au intervenit pentru extragerea apei din 5 locuințe, din celalalte apa retrăgându-se.

Au intervenit pompierii cu două autospeciale și pompe de extragere a apei, dar și autoritățile locale, cu un buldoescavator.

Mai mult, alte două gospodării au fost inundate în localitatea Bughea de Sus. Pompierii au intervenit și în localitatea Corbeni pentru degajarea unui stâlp din lemn care punea în pericol siguranța trecătorilor.

În urma precipitațiilor abundente căzute în timp scurt în zona de nord a județului Argeș, în localitatea Lerești, mai multe gospodării au fost inundate. În aceste momente, pompierii intervin alături de autoritățile locale pentru evacuarea apei din beciuri și curți. Pentru a evita posibile inundații, rugăm cetățenii să se asigure de curățarea rigolelor și a șanțurilor de scurgere a apei”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Știre inițială

O avertizare Cod galben de averse și vânt valabilă în 16 județe din țară vizează și Argeșul, conform datelor transmise de ANM în această dimineață.

Codul de furtuni intră în vigoare azi, la prânz și va rămâne valabil până diseară la ora 21:00. Vizate sunt Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local zonele montane, unde vor fi ploi, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă pot depăși izolat 40 l/mp.
În Pitești, vremea capricioasă și fenomenele specifice codului în vigoare sunt preconizate, conform vremea.ido.ro, pentru orele după- amiezii, vârful de lance fiind ora 15:00, când prognoza arată 65% șanse de averse și furtuni, urmând alte câteva ore cu șanse mari de ploaie.
vremea in Pitesti 3 iunie
Județele vizate de codul galben de astazi sunt: Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Dolj, Brașov, Argeș, Olt, Covasna, Dâmbovița, Prahova și Buzău.
cod galben 2 iunie
Vremea capricioasă va marca și ziua de sâmbătă în Vestul, Centrul și Norudl țării, iar duminică se va resimți pe întreg teritoriul României, anunță ANM.

La munte urmează trei zile cu instabilitate atmosferică accentuată în perioada după-amiezilor și serilor. Ponderea adverselor scade semnificativ la începutul săptămânii vitoare, când ploile vor cădea doar izolat.

Pe litoral, vremea se anunță frumoasă până la finalul săptămânii, când temperaturile ajung la 27 de grade Celsius. Duminică seara și luni, apar și acolo furtunile.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Acești români trebuie să își schimbe buletinele până pe 6 iunie


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM | Corbeni | ISU | ISU Argeș

Ultimele articole