anchetaonline.ro

Trei rachete rusești au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

de | 10.10.2022 13:12 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Informații îngrijorătoare vin de la MApN, care a anunțat detectarea a trei rachete rusești în spațiul aerian din Republica Moldova.

Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat deja pe ambasadorul Rusiei în Moldova pentru a oferi explicații.

Survolarea rachetelor în spațiul aerian al Republicii Moldova a fost confirmată atât de Ministerul Apărării Naționale al României, cât și al Ucrainei.

Se pare că rachetele au parcurs direcțiile următoare: Ciornaia – Moghilev Podolsk (Ucraina) — Rîbnița — Soroca — Moghilev Podolsk. Ciornaia — Voronovka (Ucraina) — Rîbnița — Rudi (Soroca). Ciornaia (Ucraina) — s. Popencu (Republica Moldova) — Cineșcăuți (Florești) — în direcția Ucrainei.

Specialiștii spun că acesta ar putea fi un semnal transmis de Rusia, potrivit căruia ar putea ataca oricând Moldova, din orice direcție.

Amintim că în această dimineață, Rusia a lansat atacuri masive în Ucraina, inclusiv în capitala țării, fapt ce nu se mai întâmplase de câteva luni de la debutul războiului.

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a condamnat cu fermitate atacurile Rusiei asupra Ucrainei.

Condamnăm cu fermitate atacurile masive de rachete rusești în curs de desfășurare asupra orașelor din Ucraina, inclusiv Kiev. Brutalitatea, teroarea și uciderea civililor nevinovați trebuie să înceteze imediat”, a scris Maia Sandu pe Twitter.

Foto descriptiv Anticorupție.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atac al rușilor în Kiev! O rachetă a căzut aproape de Ambasada României

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: