anchetaonline.ro

Trei salvamontiști argeșeni premiați de conducerea CJ Argeș

de | 20.10.2022 08:35 | Știri, Județean, Lifestyle

  • Salvamontiști premiați!

În cursul zilei de ieri, 19 octombrie, trei salvamontiști ai Serviciului Public Salvamont Argeș, au fost premiați de președintele Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă și vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu pentru profesionalismul, operativitatea și spiritul civic manifestat în acțiunile lor.  Aceștia sunt: Silviu Valentin Dina, Robert Marian Năstase și Julien Michel Roger Berquez.

salvamontiști

Cei trei salvamontiști au restituit la începutul acestei luni, o borsetă cu bani unei doamne care o pierduse pe drum în fața Bazei Salvamont Argeș. Femeia, cetățean israelian, făcea parte dintr-un grup de motocicliști care au traversat Transfăgărășanul. În borsetă mai erau, pe lângă suma mare de bani, telefonul și actele personale.

salvamontiști

Salvamontiștii au reușit să o identifice pe femeie, după o amplă cautare, cu ajutorul propriului telefon dar și prin alertarea motocicliștilor din zonă care treceau spre Bâlea Cascadă, acolo unde ajunsese și proprietara borsetei, care de altfel nici măcar nu sesizase pierderea ei.

Mai multe detalii despre acest subiect, pe anchetaonline.ro:

A pierdut o borsetă cu mii de euro pe Transfăgărășan. Salvamontiștii argeșeni i-au returnat-o

 

Felicităm niște oameni extraordinari, care au făcut o chestiune corectă şi normală. Ne mândrim cu ceea ce au făcut, știu că nu sunt la primul gest de acest gen, și vrem să fie un exemplu pentru noi toți. Pe lângă asta, știm cu toții că tot ei, și aici îi includ pe toți cei din Salvamont Argeș, sunt și cei care au salvat și multe vieți. Din discuțiile de acum, dar și din cele pe care le-am mai avut și cu alte ocazii, din păcate, încă sunt foarte turiști care urcă în papuci și tricou pe munte, iar oamenii aceștia își riscă propriile vieți să îi salveze. Mai mult, au fost cazuri când s-au întâlnit pe traseu și i-au avertizat să se întoarcă, i-au tratat cu aroganță, ca mai apoi să îi sune să vină să îi salveze.

 

Consiliul Județean Argeș finanțează Serviciul Salvamont Argeș și a răspuns întotdeauna solicitărilor venite din partea acestui serviciu.

 

Salvamontiștii noștri sunt recunoscuți pentru profesionalismul lor, iar Argeșul are cei mai înalți dar și cei mai frumoși munți din țară” a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.  

salvamontiști

Cei trei salvatori montani au fost însoțiți de conducerea Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu și Cristian Toma.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: