„Trenul Unirii” circulă, astăzi, 24 ianuarie pe direcţia Bucureşti – Iaşi

de | 24.01.2023 11:35 | Știri, Lifestyle, Național

 

  • Astăzi se împlinesc 164 de ani de la Unirea Principatelor sau „Mica Unire” realizată prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Principatelor Moldova și Țara Românească

Ca în fiecare an angajații feroviari din toată țara sărbătoresc alături de români „Mica Unire” iar cu această ocazie trenul care realizează legătura între București Nord și Iași poartă azi numele simbolic de „Trenul Unirii”.

Acesta a pornit de la din capitală la ora 6:25 și va ajunge la Iași la ora 12:30.

De menționat că în acest tren se află totodată pe lângă alți călători și custodele Coroanei, Margareta a României, alături de Principele Radu.

Se pare că fiecare vagon al trenului poartă numele unei personalități legate de „Mica Unire”, de exemplu Kogălniceanu , Alexandru Ioan Cuza, potrivit antena3.ro.

Pe parcursul călătoriei trenul oprește în următoarele stații: Ploiești Sud – Buzău – Focșani -Tecuci -Bârlad – Vaslui – Bârnova – Iași iar în toate aceste gări va răsuna imnul Unirii.

 

Foto: clubferoviar.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole