Polițistul salvator din Mioveni – felicitat pe toate rețelele de către MAI!

de | 06.06.2022 17:13 | Știri, Eveniment, Județean

Mesaj lung și detaliat de felicitare din partea Ministerului Afecerilor Interne pentru Dragoș Tinca, adjunctul Poliției Miovei Argeș care, ieri, duminică, 5 iunie, a salvat de la înec doi tineri ce s-au avântat într-o zonă periculoasă pe Râul Târgului (Bemo Mioveni).
Superiorii și colegii comisarului argeșean, alături de foarte mulți oameni, și-au manifestat respectul și admirația pentru modul în care a reacționat polițistul argeșean,
Iată cum sună mesajul transmis pe pagina oficială MAI:
El este Dragoș și cu siguranță poate fi considerat OMUL ZILEI!
El este polițistul care, astăzi, și-a pus propria viața în pericol pentru a salva doi tineri de la înec.
– Vă rog să vă deplasați de urgență în zona râului Târgului! E foarte aproape de voi. Doi tineri au fost surprinși de o viitură și se află în pericol de înec! Pompierii sunt și ei pe drum!
Așa a sunat apelul la 112 primit astăzi, în jurul orei 14.30, de polițiștii orașului Mioveni.
Din fericire, atunci când a fost primit apelul, în dispecerat se afla și Dragoș, adjunctul Poliției din Mioveni, care, deși era în timpul liber, trecuse pe la serviciu.
– Merg și eu cu voi, le-a spus acesta colegilor care se pregăteau să plece spre zona indicată.
În numai câteva minute, polițiștii au ajuns la fața locului, unde au observat că din cauza curenților puternici, cei doi băieți, vizibil extenuați, încercau cu greu să se țină la suprafața apei.
Pe margine, un alt băiat, care i-a întâmpinat, era vizibil afectat și panicat.
– Vă rog din suflet, salvați-i! Sunt prietenii mei! Eu am sunat la 112!
-O să intru eu în apă, le-a spus Dragoș colegilor. Țineți legătura cu dispeceratul și îndrumați-i  pe cei de la pompierii.
Fără să stea pe gânduri, cu extrem de mult curaj și stăpânire de sine, Dragoș a intrat în apă și a reușit să ajungă la cei doi tineri.
Din cauza curenților apei tot mai puternici și-a dat seama că le-ar risca viața dacă ar fi continuat să înoate spre mal, însă a reușit să-i tragă pe amândoi pe un bolovan și să-i țină la suprafață, până la sosirea echipajului de pompieri, care i-a extras, în siguranță, din apă.
-Dacă nu erați dumneavoastră, sigur prietenii mei și-ar fi pierdut viața! Nu am cuvinte să vă mulțumesc! i-a spus băiatul de pe margine, la finalul misiunii.
-Eu doar mi-am făcut datoria de om, de tată, dar și de polițist. Aș vrea să învățați ceva din experiența de astăzi. Să nu vă mai puneți viața în pericol niciodată, scăldându-vă în locuri nepermise. Sunt tată și știu ce vorbesc!
-Așa vom face! Vă promitem!
Din fericire, cei doi tineri salvați nu au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare.
Dragoș, pentru noi ești OMUL ZILEI!
Îți mulțumim pentru curajul și dedicarea dovedite astăzi!  FELICITĂRI!

ȘTIRE INITIALĂ: Un polițist a sărit în apă și a salvat 2 copii pe Râul Târgului!

isu inec

Intervenție providențială în după amiaza de duminică, 5 iunie, în zona Bemo, de lângă Mioveni (Argeș), acolo unde mai mulți copii plecați la scăldat au dat de necaz după ce au încercat să înoate într-o zonă în care adâncimea apei le depășea puterile. Debitul râului în zona respectivă era, de asemenea, semnificativ crescut ca urmare a ploilor din ultima perioadă.

Incidentul s-a petrecut chiar în vecinătatea ștrandului Bemo (Mioveni), undeva în spatele depozitului Cipcosmar.

Conform primelor informații, alarma s-a dat la numărul de urgență 112, unde un tânăr, în vârstă de 17 ani, a semnalat faptul că prietenii săi ar fi în primejdie, fiind „luați” de apele Râului Târgului.

ISU Argeș a trimis rapid o echipă de intervenție dotată cu barcă de salvare, dar până la sosirea acesteia au ajuns, mai de aproape, polițiștii din Mioveni, în frunte cu adjunctul structurii locale, comisarul Dragoș Tinca.

Conform ziarulargesul.ro, ofițerul argeșean a trecut direct la fapte, intrând în apă și luptându-se să scoată la mal doi copii care se agățaseră disperați de un punct de sprijin, dar care erau în pragul epuizării.

Zona este întradevăr mai abruptă, sunt bolovani dislocați în apă și se formează destul de des curenți. Am avut norocul de a putea interveni destul de repede, ajungând primii acolo și, acum, slavă Domnului! toată lumea este în regulă. Copiii erau speriați, dar nu au fost răniți!,” a declarat, pentru redactorii noștri, adjunctul Poliției Mioveni, ofițerul care a intervenit providențial azi.

Între timp, la fața locului au ajuns și pompierii care, cu ajutorul frânghiilor, au adus la mal pe toți cei implicați în această aventură care putea să aibă un sfârșit tragic.

În acest moment, copiii sunt în afara oricărui pericol, informează reprezentanții ISU Argeș.

Foto credit: Argeș Știri


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alex Negociator IPJ e1654370376561 - Alex, negociatorul care i-a tăiat ștreangul sinucigașului din Argeș, omul zilei pentru Poliția Română!
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș | Mioveni