Alex, negociatorul care i-a tăiat ștreangul sinucigașului din Argeș, omul zilei pentru Poliția Română!

de | 04.06.2022 22:42 | Știri, Curtea de Argeș, Eveniment, Importante

Ora 22:50.

Poliția Argeș a anunțat că bărbatul a decedat în timp ce era transferat de la Spitalul Curtea de Argeș către Spitalul de Județean de Urgență Pitești.

Evenimentele serii:

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, a vrut să își ia viața după ce i-a fost întocmit un dosar penal și a primit interdicția de a se apropia de fosta soție. El a anunțat că se va sinucide ca urmare a situației date și după ce a întâlnit-o astăzi pe femeia de care nu avea voie să se mai apropie.

Confruntați cu această amenințare, anunțată chiar de către el printr-un telefon dat Poliției, oamenii legii au plecat să îl caute prin toată zona. Tot ceea ce știau era că a anunțat că se va spânzura de un mesteacăn. I-au găsit mașina abandonată într-un cartier din Curtea de Argeș, dar pe el l-au căutat ore bune.

În urma afirmațiilor celui în cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu voluntari din cadrul unei asociații off-road, au efectuat căutări în zona împădurită unde se bănuia că acesta se află.” precizează IPJ Arges.

Bărbatul a fost găsit urcat într-un copac și legat cu un ștreang de o creangă, având intenția clară să se arunce de la mare înălțime. Acesta avea ștreangul de gât, dar și mâinile legate, semn că premeditase bine fapta sinucigașă.

Video

 

Mai mult, în ciuda eforturilor făcute de oamenii legii, nu s-a lăsat convins să renunțe la planul său și s-a aruncat în gol.

Negociatorul din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a încercat să îl determine pe cel în cauză să coboare, însă bărbatul nu s-a conformat solicitărilor, iar la un moment dat s-a aruncat în gol.
Negociatorul s-a urcat în copac, împreună cu un jandarm, și a tăiat ștreangul, iar pompierii aflați la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul fiind preluat de un echipaj medical, cu funcții vitale.” au anunțat polițiștii.

El este omul… Alex, omul zilei!

Așa începe mesajul oficial postat pe pagina Poliției Române în această seară, mesaj prin care instituție se mândrește, pe drept, cu reacția impecabilă a polițistului negociaror din speța de la Curtea de Argeș. Iată cum sună materialul realizat de colegii săi de la nivel național:

Face parte din echipa, care, astăzi, a salvat o viață în județul Argeș.

Cel a cărui viață a fost salvată s-a urcat într-un copac, destul de înalt, amenințând, cu o sfoară legată de gât, că o să se arunce în gol.

Discuțiile au durat aproximativ 30 de minute, după care respectivul nu a dorit să mai discute cu Alex și a decis să acționeze. S-a aruncat!

Câteva secunde i-au luat lui Alex să ajungă la acesta și să îi taie sfoara.

Alex Negociator IPJ

Sursa media: Poliția Română

În acest moment, medicii se ocupă de el și sperăm să se facă bine!

Sunt câteva rânduri care nu redau întreaga intervenție a colegilor noștri. Să ne credeți pe cuvânt, imaginea a fost una destul de delicată.

Noapte liniștită tuturor!

In februarie, sinucigașul a vrut să dea foc apartamentului în care stătea fosta soție

Conform jurnaliștilor de la ziarulprofit.ro, bărbatul implicat în speța de astăzi se afla sub control judiciar după ce, în luna februarie a acestui an, a fost reținut pe motiv că și-a terorizat efectiv fosta soție (angajată a spitalului din localitate) care îl părăsise și care ar fi avut o relație cu un om de afaceri din localitatea Curtea de Arges.

La momentul februarie, bărbatul a stropit cu benzină ușa apartamentului în care se afla soția și a amenințat că îi dă foc.

Marți, 01 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș  au fost sesizați, în jurul orei 16.30, de către o femeie, cu privire la faptul că, soțul său, un bărbat de 45 de ani, ar fi stropit cu combustibil ușa apartamentului, cu intenția de a o incendia, cu toate că, pe numele său este emis un ordin de protecție, de către Judecătoria Curtea de Argeș.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, care a constatat că cele sesizate se confirmă și a reușit imobilizarea bărbatului, înainte ca acesta să genereze incendiul”, a transmis, la momentul respectiv, IPJ Argeş.

Bărbatul a ajuns atunci în custodia poliţiştilor și a primit îngrijiri medicale din partea unui  echipaj  specializat. A fost reținut, iar acum se afla sub control judiciar, măsură pe care a încălcat-o.

În urmă cu jumătate de an, s-a aruncat cu mașina în râu

Cu o lună înainte de incidentul precizat anterior, se cunoaște faptul că barbatul s-a aruncat cu mașina în râu, dar s-a reușit salvarea acestuia. Bărbatul a avut mai multe tentative de suicid în ultimul an, însă până în prezent, nici una nu a dat roade.

Găsiți aici toate detaliile poveștii de dragoste care nu i-a dat pace omului, până la gestul final:

sinucigas Curtea de Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole