anchetaonline.ro

(VIDEO) Sinucigașul din Argeș. Povestea iubirii obsesive care l-a terminat pe Ionuț!

de | 05.06.2022 11:35 | Județean, Curtea de Argeș, Eveniment, Importante

A iubit-o cu o pasiune bolnavă, totală, obsesivă, până dincolo de moarte.

Nu a reuşit să îşi mai aşeze echilibrul emoţional, raţionalul sau resorturile sociale dincolo de această obsesie.

Aşa poate fi sintetizată, pe foarte scurt, povestea cu final tragic a lui Ionuţ Silviu, bărbatul sinucigaş care a declanşat ieri alerta în Argeş şi a finalizat, undeva până în miezul nopţii, pe masa rece de la Medicina Legală, încheind toate socotelile cu viaţa pe care n-o putea trăi fără ea.

Ea era fosta soţie. Divorţaseră oficial, dar nu a fost o separare uşoară sau acceptată de către bărbatul de 46 de ani. Presa din Curtea de Argeş consemnează că femeia, care ar fi angajată a spitalului din localitate, îşi refăcuse viaţa alături de un om de afaceri. Fostul ei bărbat, nu. Ea se mutase cu părinţii ca să scape de el. El nu a scăpat de ea din sistem. Într-un amestec de iubire şi ură, a urmărit-o obsesiv şi a încercat, în cele mai radicale feluri, s-o întoarcă în relaţia care fusese între ei. A finalizat cu o sinucidere.

Tentativele de sinucidere și agresiunile au definit comportamentul lui în ultimul an

Episoadele de agresiune s-au soldat cu o interdicţie din partea judecătorilor de a se mai apropia de fosta sa parteneră de viață. A fost începutul unui lung lanţ de gesturi extreme pe care Ionuţ Silviu le-a făcut, pas cu pas, în încercarea de a o pedepsi pe femeie sau de a încheia socotelile lui cu viaţa.

La sfârşitul anului 2021 s-a aruncat cu maşina într-un canal din Valea Danului, undeva în apropierea hidrocentralei din zonă. O anunțase înainte pe muza gesturilor sale disperate că se va sinucide. A fost salvat cu chiu cu vai de pompieri, evacuat cu barca şi preluat de SMURD din apele îngheţate, operțiune surprinsă în imaginile de mai jos.

În februarie anul curent, a ţinut capul de afiş al presei naţionale după ce s-a dus în blocul în care locuia fosta soţie, a turnat benzină pe uşa apartamentului ei şi a ameninţat că pune foc. Femeia disperată a alertat Poliţia, iar episodul s-a derulat ca în filme, cu intervenție rapidă, imobilizări şi prevenirea unei nenorociri care putea afecta toţi locuitorii din imobil. Și atunci, bărbatul a declarat, în ciuda evidenței, că nu voia să îi fac ei rău, ci că voia să se sinucidă.

În urma episodului, a rămas carburnatul scurgându-se lent preţ de două etaje, vecinii traumatizaţi, femeia care nu ştia unde mai poate scăpa.

El a fost evaluat şi reţinut. Dar cum reţinerea e doar reţinere, oamenii legii i-au dat voie lui Ionuţ Silviu să umble din nou pe străzi, sub control judiciar.

Sistemul nu prevede evaluare psihologică, consiliere, monitorizarea unor specialişti. Schimbarea de statut juridic, din om liber în om sub control judiciar, nu i-a schimbat bărbatului nici mentalitatea, nici  obsesia, nici gândurile dramatice.

Momentul declanşator a venit ieri, când s-ar fi întâlnit cu femeia într-un magazin. A pupat-o, iar ea a anunţat poliţia despre încălcarea interdicţiei. În capul bărbatului, lucrurile au luat-o razna. În discuţia telefonică cu oamenii legii, a anunţat că se omoară. Şi dus a fost.

Cu puţine indicii (“mă spânzur de un mesteacăn”) , însoţiţi de jandarmi, pompieri şi ajutaţi de o asociaţie off road, oamenii legii au căutat ore în şir în Curtea de Argeş şi în împrejurimi. I-au găsit maşina abandonată într-un cartier şi au luat-o, pas cu pas, pe urmele lui. L-au descoperit în pădure, cu ştrengul la gât şi mâinile legate. Trăia, din fericire.

Alex, poliţistul negociator de la Acţiuni Speciale, a încercat în numeroase feluri să îl convingă să renunţe la gestul pregătit cu precizie. Ionuţ Silviu era însă hotărât. S-a aruncat în gol, moment în care poliţistul a urcat rapid în copac şi i-a tăiat ştreangul.

Alex Negociator IPJ

Sursa media: Poliția Română

L-au preluat echipajele SMURD care au efectuat manevrele de resuscitare, stabilizându-i funcţiile vitale pentru a fi transportat la spital. De la Curtea de Argeş, bărbatul sinucigaș a fost urcat într-un echipaj medical şi transferat către Judeţean. Dumul însă a fost ultimul pentru Ionuț. A intrat în stop cardio respirator pe traseul către Piteşti şi a pierdut lupta cu viaţa pe care nu şi-o mai dorea.

Nu afecţiunile provocate coloanei prin spânzurătoare l-au răspus, ci o hemoragie extremă generată de faptul că, până să fie găsit de oamenii legii, se tăiase pe braţe în toate felurile.

Un final tragic la un sfârşitul unei zile în care oamenii legii au făcut tot ce era omeneşte posibil să-l oprească, din nou, pe argeșeanul croit să se sinucidă.

Un final tragic la sfârşitul unei poveşti de dragoste peste care el nu a reuşit să treacă niciodată. De fiecare dată, la fiecare gest extrem, le povestea salvatorilor că îşi iubeşte atât de mult soţia, încât nu poate trăi fără ea. Şi n-a mai putut.


Citiți derularea evenimentelor pe anchetaonline.ro:

Alex, negociatorul care i-a tăiat ștreangul sinucigașului din Argeș, omul zilei pentru Poliția Română!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | SMURD