anchetaonline.ro

Un pompier argeșean, erou și în timpul liber! Eusebiu a stins un incendiu violent izbucnit la o casă

de | 06.12.2022 21:36 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Lifestyle, Rural

Un incendiu care a izbucnit în ajun de Moș Nicolae la o locuință din satul Sboghițești, din comuna Nucșoara, putea să aibă un deznodământ tragic dacă un pompier aflat în timpul liber nu ar fi acționat la primele strigăte de ajutor ale proprietarului.

Eusebiu Berevoianu, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș (ISU Argeș), se afla acasă, alături de familie, când la câteva case distanță de locuința lui a izbucnit un incendiu.

În ajun de Moș Nicolae, când oamenii se pregăteau de întâmpinarea acestuia, în satul Sboghițești, din comuna Nucșoara, comunitatea a fost alertată de claxoane și strigăte de ajutor care anunțau un incendiu violent la o locuință.
La câteva case distanță, gălăgia a fost auzită și de către colegul nostru, plt. maj. Berevoianu Eusebiu Ion, care a mers pentru a vedea ce se întâmplă și atunci a observat fumul dens care se ridica deasupra caselor din vecinătate”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

pompier eusebiu - Un pompier argeșean, erou și în timpul liber! Eusebiu a stins un incendiu violent izbucnit la o casă

Foto ISU Argeș

Astfel, Eusebiu a acționat de urgență pentru limitarea pagubelor. Nu a stat pe gânduri și a urcat în podul locuinței, a luat un furtun alimentat dintr-o cișmea din gospodăria respectivă a reușit să acționeze pentru localizarea flăcărilor.

La scurt timp au ajuns și colegii pompierului, reușind să stingă focul cu rapiditate. Potrivit reprezentanților ISU Argeș, efectele ar fi fost mult mai grave, putând fi afectate și construcțiile vecine, dacă Eusebiu Berevoianu nu ar fi acționat încă din primele momente.

Sunt mândru că sunt pompier. Lucrez de 15 ani în această armă, iar din propria experiență pot să spun că instituţia ne pregăteşte să intervenim în orice situaţie.”, a transmis Eusebiu Berevoianu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A murit Kirstie Alley, cunoscuta actriță din „Uite cine vorbește”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: