anchetaonline.ro

Un șef în Poliție și un avocat au fost săltați de DNA

de | 05.10.2022 10:15 | Știri, Eveniment, Național

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au reținut un șef în poliție și un avocat. Ofițerul ar fi luat șpagă 3.000 de euro de la un șofer prins beat la volanul autoturismululi si l-ar fi învățat pe acesta ce sa declare pentru ca alcoolemia rezultată să fie mai mica.

Procurorii DNA i-au reținut pe aceștia pentru 24 de ore.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2022, a inculpaților:

STOICA ION-JOE, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență,

Avocat în cadrul Baroului București, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA.

 

Potrivit procurorilor începând din data de 8 ianuarie și până în prezent, Stoica Ion Joe, beneficiind de ajutorul avocatului, ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3000 euro.

Ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă în schimbul banilor ca acesta are influență asupra unor colegi de serviciu, ar fi promis că o să-l ajute pe șoferul în cauza.

 

În perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

 

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

 

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală”, se mai mentioneaza in comunicat.

 

DNA

 

Inculpatii urmează să fie dusi astazi, 5 octombrie la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 05 octombrie 2022, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că toate comunicatele au fost întocmite în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Percheziții în Ștefănești! Bărbat reținut de polițiști

Citește articolele pe același subiecte: București | DNA
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: