Un șofer a folosit spray de gură și a fost depistat cu o alcoolemie de 1,78 mg/l

de | 28.11.2022 19:24 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Situație halucinantă pe DN 1, Sinaia, după ce un șofer a fost depistat cu o alcoolemie de 1,78 mg/l, deși nu consumase alcool.

Omul, în vârstă de 36 de ani, a susținut că nu a consumat absolut nimic și a cerut să fie supus la recoltarea probelor biologice de sânge pentru a fi dovedite spusele lui.

Bărbatul a fost oprit de polițiști și verificat cu etilotestul în data de 15 noiembrie, iar pe 22 noiembrie au sosit analizele care au infirmat rezultatul arătat de etilotest.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, se pare că șoferul ar fi folosit, înainte de testare, un spray de gură care conținea alcool, iar din această cauză a reieșit o valoare de 1,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Inițial, oamenii legii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului. Însă, pentru că analizele de sânge au arătat că șoferul nu consumase alcool, dosarul a fost înaintat instanței cu soluție procedurală.

La data de 22 noiembrie a.c., rezultatele analizelor probelor de sânge au indicat 0,00 g/l. Având în vedere aceste aspecte, dosarul în cauză a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, cu soluţie procedurală”, a transmis IJP.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI: S-a dat șmecher la volan și a rămas pieton

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole