anchetaonline.ro

Țigările vor fi și mai scumpe! Ce se va întâmpla cu cele electronice

de | 28.11.2022 17:53 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Se anunță noi scumpiri în ceea ce privește țigările, începând cu anul 2023. Mai mult, cele care eliberează nicotină sub formă de vapori, vor fi și ele taxate, reprezentând o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Scumpirile vor fi aplicate în urma unui proiect al Comisiei Europene, care prevede dublarea accizelor, de la 1,8 euro pentru un pachet, la 3,6 euro, arată Financial Times.

UE va propune o taxă de vaping, iar în urma acestei decizii, se vor dubla accizele în statele membre ale UE cu taxe mici la țigări. Propunerea de lege ar putea aduce o creștere a prețurilor în țările din Europa de Est, unde pachetele se pot vinde cu prețul de 3 euro.

Această măsură face parte din proiectul Comisiei Europene, care își dorește „o generație fără tutun” până în 2040, iar UE speră ca scumpirea țigărilor să descurajeze cetățenii, în special tinerii, să devină împătimiți ai acestui viciu.

Planul Uniunii Europene de combatere a cancerului este să reducă nivelul consumului de tutun de la nivelul actual de aproximativ 25% până la 20% în 2025 și sub 5% până în 2040.

Foto 123Urban

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi vouchere pentru români! Banii vor intra direct pe card

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: