Una caldă, una rece! Cum va fi vremea în minivacanța de Paște

de | 21.04.2022 22:20 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

După câteva zile răcoaroase și ploioase, înainte de Paște vremea s-a încălzit considerabil. Ba chiar, în unele regiuni, temperaturile vor fi peste normalul acestei perioade. Însă, în alte zone vor fi și precipitații.

Începând de joi, temperaturile au crescut în special în sudul și vestul țării, ajungând chiar și până la 18 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar minimele sunt între -2 și 7 grade, la nivelul întregii țări.

Totuși, nu scăpăm complet de ploi. Ele își vor face apariția în nord-estul țării în cursul serii de joi. Și la munte vor fi precipitații mixte, slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Intensificări ale vântului vor fi pe creste, mai ales în Carpații Orientali, cu viteze de 60…70 km/h și trecător, cu viteze până la 40…50 km/h, în prima parte a intervalului în nord-vest, centru și sud-est, iar apoi în sudul Banatului.

Și în București vremea s-a încălzit, temperaturile ajungând până la 18 grade.

Cum va fi vremea în următoarele două zile

Vineri, vom avea temperaturi și mai ridicate. Conform prognozei meteo a ANM, maximele se vor situa între 12 și 19 grade Celsius.

Cerul va fi variabil în estul, sud-estul și parțial în centrul țării. Vor fi înnorări în cursul zilei, iar local va ploua slab. Vântul își va face simțită prezența în Banat, dar și local la munte și în regiunile extracarpatice.

În jumătatea de vest a teritoriului, în a doua parte a zilei de vineri, dar și noaptea, vor fi înnorări accentuate, iar în anumite zone vor fi ploi însoțite de descărcări electrice și grindină.

În Capitală, vremea se va menține caldă, cu temperaturi de până la 17 grade Celsius și minime care se vor situa în jurul a 8 grade. Totuși, există posibilitatea de ploi de scurtă durată.

Începând de sâmbătă, vremea va fi și mai caldă, însă instabilă. Administrația Națională de Meteorologie transmite că vor fi înnorări însoțite de descărcări electrice în mai multe regiuni ale țării. Mai mult, local, vor fi ploi cu caracter torențial și grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 4 și 10 grade Celsius.

În București va fi cald, maximele urcând până la 19 grade Celsius. Meteorologii spun că cerul va fi variabil, dar există și aici posibilitatea apariției ploilor.

Prognoza meteo în ziua de Paște

În ziua de Paște, vremea va fi frumoasă, temperaturile maxime la nivel național situându-se între 15 și 25 de grade, potrivit ANM. Minimele vor fi între 2 și 11 grade.

În vestul și nord-vestul țării, dar și în zonele montane limitrofe, seara vor fi înnorări temporare, iar local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil.

Vremea va fi frumoasă în București în ziua de Paște, maximele ajungând la 22 de grade Celsius, iar minimele la 9 grade. Vor fi înnorări trecătoare, însă probabilitatea de apariție a ploilor este redusă.

Cum va fi vremea în Muntenia

În minivacanța de Paște, în Muntenia, temperaturile vor fi într-o continuă creștere. Media maximelor va ajunge până la 18 grade Celsius, iar minimele vor fi undeva la 6 grade.

Conform prognozei ANM, există posibilitatea ca ploile să apară în ultima zi din minivacanța de Paște.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) este singura instituție din România de meteorologie, fiind membră fondatoare a Organizației Meteorologice Mondiale (World Meteorological Organization – WMO. Mai mult, din decembrie 2003 este membră a Centrului European de Prognoză (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts – ECMWF).

Domeniul de activitate al ANM îl constituie datele și observațiile meteo și climatologice, care sunt necesare dezvoltării social-economice a României. Agenția a fost înființată prin hotărârea Guvernului României, funcționând sub autoritatea Ministerului Mediului, se arată pe site-ul ANM.

Foto: captură Youtube Carolina Pancenco

Doi tineri din Argeş luptă pentru 100.000 de euro la HBO! Adi Istrate și Iulian Selea în cursa „One True Singer”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM | București