Unde vin ninsorile? Anunțul meteorologilor

de | 09.01.2023 19:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Dacă ultimele zile au fost mult mai călduroase decât ar fi normal pentru perioada în care ne aflăm, vremea schimbă foaia în această săptămână.

Așa cum v-am anunțat în această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteo de vreme rea (VEZI AICI), valabilă pentru toată țara.

Directorul ANM, Elena Mateescu, vine cu precizări privind schimbarea bruscă a vremii și apariția ninsorilor.

Potrivit acesteia, din această seară își vor face apariția precipitațiile moderate cantitativ, în toată țara. Ninsorile vor apărea la munte, fiind însoțite de intensificări ale vântului.

Vorbim la început de regiunile vestice. Treptat, acestea vor cuprinde aproape toată țara, astfel încât în jumătatea sudică să vorbim de cantități care pot cumula valori pe arii restrânse de 20-25 de litri pe metru pătrat, izolat 40 de litri pe metru pătrat.

În zonele de munte vorbim de precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.600 de metri ninsori se va depune strat de zăpadă mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură”, a precizat directorul ANM pentru Antena 3.

În ceea ce privește temperaturile, acestea vor varia de la o zi la alta. Marți, maximele vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, miercuri între 2 și 10 grade, iar de joi vor fi de la 0 până la 10-11 grade.

Trebuie să menționăm că și în Capitală cantitățile de apă cumulate în acest interval vor fi, în medie, de 10-15 litri pe metru pătrat, iar intensificările de vânt cu viteze în jurul a 45 de kilometri pe oră”, a spus Elena Mateescu.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au fost înregistrate primele cazuri cu Kraken în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole