Unul dintre pompierii răniți la Crevedia și tratați în străinătate, a revenit în țară

de | 06.09.2023 08:42 | Național, Eveniment

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit în noaptea de marți spre miercuri în țară.

Este vorba despre Radu, un pompier în vârstă de 28 de ani, din București.  Salvatorul a fost tratat de medicii Spitalului Universitar din Graz, Austria, acolo unde a ajuns după dezastrul produs pe 26 august.

Bine ai revenit acasă, Radu!

L-am întâmpinat în această noapte pe unul dintre pompierii noștri tratați în străinătate după exploziile de la Crevedia. Mă bucur că starea sa de sănătate este bună și va putea să revină în scurt timp la o viață normală.

Curajul lui Radu și al colegilor lui din acea noapte a salvat multe vieți! Mulțumesc mult!!!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook

De asemenea, ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, s-a întâlnit cu salvatorul român. Diplomații au transmis mai multe date despre pompierul recuperat, într-o postare pe pagina de Facebook.

Pompierul se întoarce acasă…Am schimbat câteva cuvinte cu Radu S., de meserie pompier şi de vocaţie salvator de suflete. Primul pompier recuperat şi repatriat din lotul Crevedia, dintre cei transferaţi în străinătate.

După o săptămână în Austria, la Clinica Universitară din Graz, la secţia de chirurgie plastică, sub coordonarea prof. univ. dr. Lars Kamolz, a reuşit să se refacă complet, pentru a se întoarce, cât mai curând, la băieţii lui, pompierii, care-l aşteaptă la DMV- Detaşamentul Mihai Viteazul din Bucureşti”, a anunțat Ambasada României în Austria.

Întrebat unde se întoarce, Radu a spus că ar fi preferat ca înainte să revină în România, să meargă să își viziteze un coleg internat într-un spital din Bruxelles, intubat.

De asemenea, pompierul a spus că este nerăbdător să se întoarcă în România și să revină la muncă, deoarece colegii îi simt lipsa.

Mă întorc la muncă, e treabă de făcut! Mi-au spus băieţii că îmi duc lipsa la DMV”, a răspuns Radu.

Vă reamintim că în urma exploziilor de la Crevedia au murit 5 oameni, iar alți 50 au fost grav răniți.

Potrivit ministrului Rafila, doi pompieri internați la Milano se află în stare gravă. Unul dintre ei are arsuri pe 80 % din suprafața corporală, iar celălalt pe 35 %, relatează stirileprotv.ro
La Milano este pacientul cel mai grav care este transferat, era la limită, evaluarea iniţială a arătat 80% din suprafaţa corporală (…) Este intubat. Şi celălalt pacient de la Milano este intubat, are 35% din suprafaţa corporală arsă”, a declarat Alexandru Rafila.

Sursa foto: Facebook  Marcel Ciolacu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Breaking! Patronii stației de GPL din Crevedia au fost reținuți!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia

Ultimele articole