Val de caniculă peste România! Vor fi peste 38 de grade

de | 27.06.2022 23:02 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Canicula va pune stăpânire pe toate zonele României în zilele următoare. Sunt așteptate temperaturi de 38 de grade la umbră.

Însă, va fi o săptămână a extremelor, deoarece sunt așteptate și furtuni, descărcări electrice și vijelii.

Potrivit meteorologilor, marți vom avea maxime de 36-37 de grade, iar joi, temperaturile vor fi de 38 de grade la umbră.

Mâine, 35-36 de grade în Câmpia de Vest. Același ecart al valorilor de temperaturi până la 36 de grade, tot în partea de vest a țării, miercuri, după care de joi și sfârșitul de săptămână va putea fi caracterizat e valori de temperaturi în creștere până la 37 de grade inclusiv în partea de vest și sud a țării, inclusiv în Capitală, 35-36 de grade.

În aceste condiții, disconfortul termic va fi unul deosebit de accentuat. Vor mai fi izolat posibile precipitații slabe în prima parte a săptămânii, în special în zona de munte și local în partea de sud și sud-est a țării.

Așadar, o vreme caniculară pentru sfârșitul primei luni din această vară, dar și începutul lunii lui cuptor.

Cel puțin până în jurul datei de 10 iulie ne așteptăm ca, într-adevăr, masa de aer tropical să persiste în zona țării noastre și să fie caracterizată de valori de temperaturi de până la 37-38 de grade și temperaturi resimțite mult peste 38 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, conform Antena 3.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fără fițe! Emma Răducanu conduce o Dacia Sandero, deși are contract de milioane cu Porsche

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole