Şerban Valeca – numit administrator al Nuclearelectrica

de | 05.05.2022 19:00 | Politic, Importante

Retras din prim-planul scenei politice în urmă cu aproximativ doi ani, fostul preşedinte al PSD Argeş, fost senator şi fost ministru, Şerban Valeca a devenit o prezenţă extrem de discretă, apariţiile sale publice fiind foarte rare. După ce vreme de circa doi ani a stat departe de funcţiile politice şi publice, recent fostul lider social-democrat a fost desemnat membru în Consiliul de administraţie al Nuclearelectrica.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii despre decizia Consiliului de administraţie din data de 09.03.2022, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 09.03.2022 şi până la data Adunării Generale a Acţionarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de administraţie al SNN.

Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor. Astfel, Consiliul de administraţie a numit în poziţia de administratori provizorii pe domnii Şerban-Constantin Valeca şi George-Sergiu Niculescu”, se menţionează într-un raport al companiei transmis luna trecută Bursei de Valori Bucureşti.

Numirea lui Şerban Valeca în CA al Nuclearelectrica este una naturală, având în vedere că fostul senator are o experienţă de 40 de ani în industria nucleară, fiind director general pentru coordonarea programului nuclear naţional Unitatea 2 CNE Cernavodă, guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică la Viena şi preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Piteşti.

 

Va încasa lunar 15.000 lei pentru participarea la şedinţele CA Nuclearelectrica

Săptămâna trecută, Adunarea Generală a Acţionarilor Nuclearelectrica a fost convocată pentru a aproba acordarea de dividende în valoare de aproape 600 de milioane de lei, în cadrul întâlnirii fiind pusă în discuţie şi alegerea lui Şerban Valeca şi a fostului prefect de Constanţa, George-Sergiu Niculescu, în calitate de membri provizorii ai Consiliului de administraţie al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica SA, începând cu data de 28.04.2022, pentru mandate de 4 luni.

Cu acest prilej, acţionarii Nuclearelectrica au votat şi valoarea indemnizaţiei acordate administratorilor provizorii, deci şi a lui Şerban Valeca. Astfel, calitatea de membru în CA al Nuclearelectrica îi va aduce fostului preşedinte al PSD Argeş în conturi 15.057 lei pe lună. Pentru aceşti bani, Şerban Valeca trebuie să participe la şedinţele Consiliului de administraţie, care se întruneşte de câte ori este nevoie, cel puţin o dată la trei luni – conform regulamentului de organizare şi funcţionare.

Suma încasată de la Nuclearelectrica va completa veniturile fostului senator rezultate din celelalte activităţi remunerate. Conform declaraţiei de avere depuse la începutul mandatului de administrator al Nuclearelectrica, Şerban Valeca încasează peste 18.000 de lei pe lună ca profesor la Universitatea din Piteşti şi inginer la ICN.

 

Avere impresionantă a fostului lider PSD

Din noua declaraţie de avere a fostului senator Şerban Valeca aflăm că anul acesta şi-a sporit proprietăţile, după ce a moştenit un hectar de teren şi două case la Ştefăneşti, una dintre ele destul de impunătoare, în suprafaţă de 554 mp. Totodată, la începutul anului, fostul lider social-democrat a vândut şi un apartament, cu circa 140.000 de lei. Averea fostului lider social-democrat este una mai mult decât frumoasă, ea incluzând circa 180.000 de euro în conturi, dar şi titluri de stat în valoare de 1,3 milioane lei.

Cercetător ştiinţific şi fost director general al Institutului de Cercetări Nucleare de la Mioveni,  Şerban Valeca a făcut pasul în politica mare în anul 2000, atunci când a devenit deputat, ulterior fiind desemnat şi ministru al Cercetării, precum şi Preşedinte al Agenţiei Nucleare. Între anii 2008 şi 2020, a fost senator de Argeş, iar în 2017 este desemnat Ministrul Cercetării şi Inovării. De asemenea, vreme de cinci ani a condus organizaţia PSD Argeş.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Schimbare la Dacia! Compania a primit o lovitură neașteptată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nuclearelectrica | PSD | PSD Argeș | Șerban Valeca | Universitatea din Piteşti