anchetaonline.ro

ACUM: Accident în Mioveni! Băiat de 12 ani, biciclist, transportat la spital

de | 05.05.2022 18:53 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Mioveni

Un accident rutier s-a produs, joi seara, în orașul Mioveni, pe Bulevardul Dacia. Un copil de 12 ani a fost rănit, în timp ce se afla pe bicicletă. Momentan, nu se știe în ce circumstanțe s-a produs incidentul.

Băiatul a fost transportat la spital de către un echipaj SMURD. Starea lui este stabilă, fiind conștient.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, minorul a suferit răni la mâna stângă și la piciorul drept.

pompieri smurd targa 1 - ACUM: Accident în Mioveni! Băiat de 12 ani, biciclist, transportat la spital

Paramedicii SMURD de la Detașamentul de Pompieri Mioveni au preluat și transportă la spital un băiat, biciclist, conștient și cu vârsta de 12 ani, care a suferit leziuni la membrul inferior drept și la membrul superior stâng în urma unui accident rutier produs în orașul Mioveni”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

accident-mioveni

Foto ISU Argeș

Potrivit polițiștilor argeșeni, din primele cercetări reiese că băiatul se deplasa pe bicicletă, printre autovehicule, pentru a traversa, prin loc nepermis, în momentul în care a fost lovit de un autoturism. La volanul mașinii se afla o femeie de 37 de ani, din Bascov, care se deplasa pe Bld. Dacia, din direcția Colibași spre centru Mioveni.

Oamenii legii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru a se stabili toate împrejurările în care s-a produs nefericitul eveniment.

Recomandările polițiștilor pentru bicicliști

Având în vedere că vremea frumoasă și-a făcut simțită prezența, iar bicicliștii, precum și utilizatorii de trotinete, ies din ce în ce mai des pe drumurile publice, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș transmite acestora să respecte o serie de recomandări, cum ar fi, purtarea echipamentului de protecție, care în cazul unor accidente poate diminua sau împiedica rănirea bicicliștilor.

– Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
– Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
– Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.
– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.
– Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă”, transmit polițiștii argeșeni.

Recomandări pentru utilizatorii trotinetelor electrice:

– Utilizați casca de protecție și elemente de luminare și reflectorizante în echiparea trotinetei, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.
– Limita de vârstă pentru deplasarea pe drumurile publice cu troninete electrice este de 14 ani.
-Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Oamenii legii amintesc că traversarea drumurilor publice pe trecerile de pietoni, atunci când vă deplasați pe bicicletă sau trotinetă, reprezintă abatere de la legile circulației și vă puteți alege cu sancționare contravențională sau, mai grav, implicarea într-un accident rutier.

Cei care nu respectă normele de circulație rutieră menționate se pot alege cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580 – 725 de lei).

Mai mult, în cazul nerespectării normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice, vă puteți alege cu 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 de lei).

 

(FOTO) Un șofer începător a ajuns cu BMW-ul într-un gard

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Colibași | Inspectoratul de Poliție Județean Argeș | ISU | ISU Argeș | Mioveni | SMURD