Variola maimuței va avea o altă denumire

de | 29.11.2022 16:51 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în cursul zilei de luni, 28 noiembrie, că variola maimuței va avea o altă denumire. Afecțiunea va primi numele de „mpox”, potrivit deciziei OMS.

Hotărârea a fost luată în urma acuzațiilor potrivit cărora vechea denumire ar fi făcut referire la un limbaj rasist.

Totodată, OMS a anunțat că în aproximativ un an va elimina definitiv denumirea originală.

În cadrul mai multor întâlniri, publice și private, o serie de persoane și țări și-au exprimat îngrijorarea și au cerut OMS să propună o cale de urmat pentru a schimba denumirea.

Mpox va deveni un termen preferat, înlocuind monkeypox (n.r. variola maimuței), după o perioadă de tranziție de un an.

Acest lucru are rolul de a atenua îngrijorările exprimate de experți cu privire la confuzia cauzată de o schimbare de nume în mijlocul unei epidemii globale”, susține Organizația Mondială a Sănătății

Denumirea „variola maimuței” a fost folosită, deoarece virusul a apărut, pentru prima dată, la maimuțe, în anul 1958. Animalele erau ținute pentru cercetare, în laboratoare din Danemarca. Ulterior, s-a descoperit că a fost răspândit și la rozătoare, dar și la o altă serie de animale.

Potrivit OMS, până acum, au fost raportate 80.000 de cazuri de variola maimuței la om, în 110 țări. De asemenea, s-au înregistrat 55 de decese.

Foto Gandul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Programul marilor magazine în minivacanța de 1 Decembrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: