Vasile Negoescu: „PSD susține majorarea pensiilor peste rata inflației!”

de | 24.08.2022 15:05 | Știri, Județean, Politic

Consilierul județean Vasile Negoescu, președintele OPSD Argeș, a transmis un mesaj în mediul online în care precizează faptul că Partidul Social Democrat susține majorarea pensiilor peste rata inflației.

Rata inflației luată în considerare este cea stabilită definitiv și publicată oficial de către Institutul Național de Statistică.

 

Pensiile românilor vor crește de la 1 ianuarie 2023 cu un procent mai mare decât cel care decurge din obligațiile legale actuale.

 

Conform reglementărilor în vigoare, pensiile ar urma să crească la începutul anului următor cu rata inflației. Rata inflației luată în considerare este cea stabilită definitiv și publicată oficial de către Institutul Național de Statistică, respectiv rata din 2021, de 5,1% (pentru anul 2022 rata cu toate ajustările se va stabili abia la finalul primului trimestru din 2023).

 

PSD susține însă ca majorare punctului de pensie să fie mai mare decât această obligație legală.

 

Astfel, pensiile urmează să crească cu 10% de la 1 ianuarie 2023.

 

Iar pensia minimă crește la 1.000 de lei.

 

În prezent se analizează care sunt disponibilitățile bugetare pentru a se realiza această creștere a punctului de pensie.” a transmis Vasile Negoescu.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD | Vasile Negoescu

Ultimele articole