Vel Pitar cumpărat de o companie mexicană! La cât se ridică tranzacția

de | 15.01.2023 18:30 | Știri, Economic, Național

Vel Pitar cel mai mare producător de pâine din țara noastră a fost vândut grupului mexican Bimbo.

Grupul Bimbo este pe piață din anul 1943 și are afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari.

Tranzacția se ridică la aproape 200 de milioane de euro, conform profit.ro

Se pare că tranzacția a fost finalizată și urmează a fi anunțată săptămâna următoare pe bursa mexicană, acolo unde grupul Bimbo este listat.

Vel Pitar este pe piața românească din 2001 și a fost realizată prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificație. Aceste fabrici sunt: Mopariv Vâlcea, Berceni Bucureşti, Granpan Tecuci şi Panegrano Cluj.

Totodată trebuie menționat că face parte din grupul New centre Holding (NCH) afacerile fiindcă conduse la nivel local de Andrei Siminel.

Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupo Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani. Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de pâine, Vel Pitar este o companie inovatoare”, au precizat reprezentanții NCH, conform Profit.ro.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole