A fost veselie la Costești! Sute de dansatori au oferit un spectacol extraordinar

de | 20.07.2023 15:59 | Știri, Administrație, Costești, Județean, Lifestyle

Miercuri, 19 iulie, chiar cu o zi înainte de Sfântul protector al orașului, Sfântul Ilie, la Costești a fost sărbătoare mare.
la Costești
Festivalul Internațional de Folclor „Carpați” a adus sute de dansatori care au oferit publicului din oraș un spectacol extraordinar.
Nu au lipsit nici artiștii locali și ansamblurile invitate ale Primăriei Costești, în special pentru că, astăzi, începe un Festival Național de Căluș.
Au fost prezente la Costești numeroase oficialități, precum: primarul Ion Baicea și președintele Consiliului Județean Ion Mînzînă.
Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședinții Adrian Bughiu și Marius Nicolaescu, i-au primit pe artiștii veniți de pe meleaguri străine și din țară.
Totodată, alături de locuitorii orașului au fost prezenți parlamentari de Argeș, consilieri județeni și consilieri locali.
la Costești
Vreau să îi mulțumesc pentru implicare primarului Ion Baicea și echipei sale. Apreciem nu doar eforturile investiționale de la Costești, ci și înclinațiile spre zona culturală, pentru că de fapt, prin acest Festival, și intenția noastră este de a promova portul și obieciurile populare, dar și să le facem cunoscute generațiilor mai tinere cultura altor popoare. După cum vedeți, și domnul primar și dvs, stimați locuitori ai orașului Costești, vă bucurați de o apreciere deosebită din partea noastră, motiv pentru care suntem aici, în echipă completă, conducerea Consiliului Județean și o echipă întreagă de parlamentari. Să vă bucurați de tot acest efort deosebit al dansatorilor și de frumusețea dansurilor lor!”, a transmis Ion Mînzînă, președintele Consiliul Judetean Arges.
la Costești
Ion Baicea, primarul orașului Costești a precizat că trebuie să ne mândrim cu obiceiurile și portul nostru popular, tot așa cum fac  artiștii veniți din străinătate.
Mă bucur foarte mult că Festivalul Internațional Carpați a ajuns în Costești, pentru că și noi trebuie să ținem și să ne mândrim cu obiceiurile și portul nostru popular, tot așa cum fac și acești artiști deosebiți din străinătate. Îi mulțumesc președintelui Ion Mînzînă, mulțumesc Consiliului Județean pentru că este alături de noi și de susține în activitățile noastre, atât în partea de investiții, cât și pe cultură. Vă urez La mulți ani pentru ziua de Sfântul Ilie, cel care ne protejează orașul și vă anunț că noi vom continua Festivalul Carpați cu Festivalul național al Călușului!”
În semn de apreciere, în calitate de partener al acestui festival, președintele Ion Mînzînă a oferit primarului Ion Baicea Trofeul „Carpați” .
la Costești
De precizat că astăzi, 20 iulie, Festivalul „Carpați” ajunge la Curtea de Argeș.
La ora 17.00  are loc parada ansamblurilor de dans participante la Festivalul Internaţional de Folclor „CARPAŢI” pe traseul pe traseul Stadion – Primărie – Curtea Domnească.
Primirea delegaţiilor la Primăria Municipiului Curtea de Argeș.
La ora 18.30 la Curtea Domnească, va avea loc înmânarea Trofeului “Carpați”, de către organizatorii Primăriei municipiului Curtea de Argeș.
Totodată va avea loc un spectacol de dansuri folclorice prezentat de formaţiile participante:
 Din România
  • Ansamblul de dansuri “ARGEȘUL”, județul Argeș
  • Ansamblul “HODĂCEANA”, județul Mureș
  • Ansamblul „DOINA ARGEȘULUI”, județul Argeș
Din Turcia,
Din Georgia,
Din Macedonia de Nord,
Din Serbia.
Foto: CJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti