Veste bună pentru proaspeții părinți! Mai multe zile libere

de | 26.08.2022 17:44 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste bună pentru proaspeții părinți! Vineri, Guvernul României a adoptat ordonanța care prevede ca durata concendiului parental să fie dublată.

Prin urmare, dacă până acum tații beneficiau de 5 zile libere la nașterea unui copil, noua măsură oferă dreptul ca aceștia să aibă 10 zile libere.

Toți cetățenii care contracte de muncă, de management, de mandat sau contracte din activităţi sportive vor beneficia de această măsură.

De asemenea, bărbații care lucrează în sistemul militar, au parte de o prelungire a concendiului paternal de la 7 la 10 zile.

O modificare a fost adusă și în privința taților care au făcut cursurile de puericultură. Aceștia vor beneficia de o majorare a concendiului cu 5 zile la nașterea fiecărui copil, nu doar la primul, așa cum era până acum.

Tații au un rol important în creșterea copiilor, în viața familiei. Din acest motiv, trebuie încurajați să se implice activ încă din momentul venirii pe lume a bebelușilor. Creștem numărul de zile de concediu paternal și le dăm posibilitatea taților să stea alături de nou-născuți minimum 10 zile”, a transmis Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

De asemenea, angajatorii care nu acordă taților concendiu paternal vor primi sancțiuni între 4.000 și 8.000 de lei.

Foto descriptiv Copilul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O țară din Europa vrea să închidă toate magazinele în zilele de duminică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României

Ultimele articole