Veste bună privind voucherele sociale 2023: Banii vor fi primiți în avans

de | 10.04.2023 10:42 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună privind voucherele sociale 2023: Banii vor fi primiți în avans

Veste bună pentru românii care beneficiază de vouchere sociale! Următoarea tranșă de 250 de lei va ajunge mai devreme la beneficiari, în luna aprilie.

În acest fel, oamenii vor avea posibilitatea de a face cumpărăturile necesare pentru masa de Paște. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că românii vor primi banii în avans.

De asemenea, vor fi trimise și pachetele de 24 de kilograme de alimente, dăruite de Uniunea Europeană.

Joia viitoare (13 aprilie – n.r.) intră banii pe carduri pentru cei 2,4 milioane de români pe care îi avem beneficiari la voucherele de alimente. Sper să facem o surpriză plăcută, poate chiar de miercuri (12 aprilie – n.r.). Aceasta este practic tranșa a șasea din voucherele de alimente. Apoi, am spus 750.000 de pachete alimentare în valoare de 390 de lei, acelea, sperăm noi, ca în final, până săptămâna viitoare sa avem mai mult de 800.000 livrate”, a anunțat ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Ce pot cumpăra românii cu ajutorul voucherelor sociale

În acest an, MIPE acordă șase tranșe pentru alimente şi mese calde unui număr de aproximativ 2,4 milioane.

Oamenii pot cumpăra produse alimentare sau mese calde din rețeaua unităților afiliate. În cazul în care cardurile sunt folosite în alt scop, acestea vor fi blocate, iar beneficiarii vor fi sancționați. Verificarea sumelor disponibile se poate face prin aplicațiile care se găsesc pentru telefoanele android în Magazin Play sau Play Store. Cei trei emitenți ai cardurilor Edenred, Sodexo și UpRomania au astfel de aplicații care pot fi descărcate din Magazin Play sau Play Store și instalate pe telefon. Totodată, cei care nu dețin telefoane inteligente, pot verifica ce sumă de bani au pe cardul social sunând la Serviciul Clienți al emitentului.

Foto Zpl.ro/Stirile Pro tv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole