Veste mult așteptată! BAZINUL OLIMPIC PITEȘTI VA FI COMPLET GATA ÎN 3 SĂPTĂMÂNI!

de | 24.01.2023 08:30 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești

 

Epopeea reabilitării Bazinului Olimpic din Pitești, care a debutat în 2019, este pe cale de a se încheia în această iarnă. Primarul Cristian Gentea a declarat că în maximum 3 săptămâni lucrările se vor finaliza și se va face inaugurarea.

La ceremonia de redeschidere a complexului sportiv de natație sunt invitați și campionii la înot Robert Glință, care este piteștean și cetățean de onoare al municipiului, și David Popovici, cel care a doborât record după record în competițiile de anul trecut.

Inițial, s-a obținut finanțare printr-un proiect european pentru eficientizarea energetică și montarea de panouri solare. Când la conducerea Primăriei Pitești a venit Cristian Gentea alături de echipa sa, a considerat că nu este normal să se facă doar o reabilitare parțială, iar în rest să se păstreze caloriferele vechi de fontă, faianța spartă și instalațiile ruginite, prin care circulă apa spre bazine. Așa că s-au alocat bani din bugetul local pentru o reabilitare completă. Astfel, nu doar că zona în care are acces publicul și înotătorii a fost modernizată, ci și subsolul și instalațiile. S-au schimbat țevile și s-au montat sisteme de recirculare a apei filtrate, astfel încât risipa să fie minimă.

Bazinul Olimpic va avea o cu totul altă înfățișare și va fi cel mai modern din țară, după cum a anunțat primarul Cristian Gentea.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bazin Olimpic Pitesti