anchetaonline.ro

Vestea momentului privind voucherele de vacanță!

de | 18.04.2023 18:39 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Vestea momentului privind voucherele de vacanță!

Vești bune privind voucherele de vacanță! Profesorii și angajații din învățământ vor primi aceste vouchere vreme de încă cel puțin patru ani.

Conform unui anunț al Ministerului Educației, profesorii vor primi suma de 1.450 de lei, în 2023, bani impozabili în luna în care aceștia sunt acordați. Impozitul pe venit este de 10%, adică 145 de lei.

Beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”, se arată în proiectul de ordin.

Deocamdată, nu se cunoaște data acordării acestor vouchere de vacanță, însă în anii trecuți au fost date în luna iunie.

Și în acest an, voucherele de vacanță vor fi emise doar pe suport electronic.

Amintim că și angajații de la privat ar putea primi vouchere de vacanță de la Guvern, potrivit unui proiect de lege semnat de parlamentari. Din 2024, voucherele de vacanță ar putea fi date și celor care activează în mediul privat, urmând să fie plătite de stat.

Conform proiectului de lege gândit de PSD, PNL și UDMR, firmele private care vor dărui vouchere de vacanță angajaților, în cuantumul sumei de 1.450 de lei, ar putea să nu mai fie nevoite să suporte costurile acestor beneficii. Astfel, sumele ar urma să fie suportate de bugetul de stat.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condiția pe care o vor avea de respectat angajații de la privat pentru a primi vouchere de vacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: