Vești bune de la ANM. Ce se va întâmpla cu vremea în perioada următoare

de | 17.10.2023 11:27 | Lifestyle, Național

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, respectiv pentru perioada 16 octombrie – 13 noiembrie.

Specialiștii ANM anunţă temperaturi mai ridicate decât cele obişnuite pentru următoarele trei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Cu toate acestea, se anunță și multe ploi, în mare parte din țară, în special la sfârșitul lunii octombrie.

Din a doua săptămână a lunii noiembrie însă, temperaturile scad iar vremea va fi apropiată de cea specifică acestei perioade, relatează news.ro

Prognoza meteo pentru săptămâna 16 – 23 octombrie

În toată țara, valorile de temperatură vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Cel mai cald va fi în regiunile vestice, sudice şi sud-estice.

În această săptămână, regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord- vest a țării, dar și deficitar în regiunile sud-vestice și local în vest, est și sud-est, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea în perioada 23 – 30 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, sudice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ploile continuă și în finalul celei de-a doua luni de toamnă. ANM spune că vor fi precipitații excedentare în regiunile centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 octombrie – 6 noiembrie

Noiembrie debutează cu vreme caldă.

Așadar, conform meteorologilor, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, cu un ușor excedent în zonele montane.

Prognoza pentru perioada 6 – 13 noiembrie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință excedentară în toate regiunile.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Reguli noi pentru fumat. Va fi interzis în mai multe zone

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM