anchetaonline.ro

Vești bune! S-a redus timpul de așteptare între probele pentru permis

de | 09.07.2022 17:57 | Știri

  • Vești bune! S-a redus timpul de așteptare între probele pentru permis!

De la 110 zile s-a ajuns la 42 de zile!

”În ziua de astăzi a avea permis de conducere nu mai este un moft sau un lux, ci este o necesitate.”, ne-o spune chiar prefectul județului Argeș, Radu Perianu, care, de când a preluat conducerea instituției s-a preocupat să rezolve toate anomaliile sesizate la Serviciul Permise pe care îl are în subordine.

Una dintre marile probleme semnalate era timpul de așteptare foarte mare dintre proba teoretică și cea practică. Cei care luau punctaj de trecere la teorie aveau de așteptat mai bine de 4 luni pentru a intra pe traseu, ceea ce putea duce la pierderea valabilității dosarului, dar și la necesitatea de ore în plus de conducere, ca să nu uite ce au învățat.

După cum știți, timpul de așteptare între proba teoretică și cea practică era de 110 zile. Prin urmare, ceea ce s-a avut în vedere a fost reducerea acestui interval de timp. Din fericire, s-a reușit acest lucru, ajungându-se la o perioadă de 42 de zile în prezent.”, ne-a explicat prefectul Radu Perianu.

 

permis

 

Această întârziere a fost generată și de deficitul de personal, dar și de dificultatea de a încadra personal pe posturile libere, deoarece polițiștii de la Permise nu se bucură de aceleași venituri ca cei de la Poliția Națională. Cu toate acestea, în urma demersurilor făcute de Instituția Prefectului, s-a reușit mărirea echipei.

Pentru a atinge acest nivel, am beneficiat de ajutorul colegilor din Vâlcea, Brașov și Dolj, precum și al colegilor din Argeș care au lucrat în weekenduri. Acest sprijin nu era însă suficient ca soluție pe termen lung. De aceea au fost încadrați patru agenți plus un al cincilea polițist care este delegat pe o perioadă de șase luni. Cinci lucrători au fost atestați ca examinatori. De la începutul anului, trei agenți au plecat de la Serviciul de Permise Argeș, doi la alte structuri ale poliției, iar unul a demisionat. Totodată, perioada verii este una în care cresc solicitările de examinare. La cele curente se adaugă examinările pentru A, A1, A2 și Școala Militară „Basarab Iˮ, pentru categoriile B și C. Avem în vedere totuși ca această creștere să nu influențeze timpul de așteptare.”, a mai adăugat prefectul Radu Perianu.

 

A crescut și gradul de promovare

Argeșul devenise renumit în țară, pentru că la noi se pica pe capete la examenul de conducere, iar asta îi speria pe mulți candidați, care au ajuns să repete probele și de 10 ori, ceea ce a însemnat o cheltuială suplimentară cu școala și dosarul.

Este îmbucurător că a crescut și gradul de promovare, de la 30,5% (acum 8 luni) la 49,6% ( în prezent). Acest lucru a influențat perioada de așteptare, în sensul că unii candidați au susținut examenul și de patru ori înainte să le expire dosarul, lucru care era imposibil până acum.”, ne-a mai explicat prefectul de Argeș, Radu Perianu.

 

Cea mai mică perioadă de așteptare la preschimbarea permisului

Și Serviciul Înmatriculări era un punct nevralgic, creând lungi cozi de așteptare în fața sediului din centrul Piteștiului.

S-au făcut eforturi pe linie de înmatriculări, programările se fac de pe o zi pe alta. S-a schimbat aplicația, se poate pleca direct cu dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare și cu numere de înmatriculare alocate. Se vor putea face și programări pe loc, la modul la care se va înființa un ghișeu pentru a elibera bonuri de ordine, ca să evităm cozile formate din creierii dimineții. Se lucrează intens și la ghișeele de preschimbare permis. Vin persoane din alte județe în județul Argeș. Avem cea mai mică perioadă de așteptare, și anume cinci zile de la data programării.”, a mai completat prefectul Radu Perianu.

 

permis

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: