Vești noi pentru antreprenorii care au aplicat în cadrul programului IMM Agri Food! S-a dat drumul la plăți!

de | 31.10.2022 13:01 | Știri, Economic, Național

  • Vești noi pentru antreprenorii care au aplicat în cadrul programului IMM Agri Food!

 

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului,  a anunțat faptul că ministerul a început plățile către firmele care au aplicat în cadrul programului IMM Agri Food – granturi pentru capital de lucru. Din data de 2 noiembrie 2022, toți beneficiarii sunt invitați să verifice statusul contului de grant.

Un număr de peste 3.400 de firme din întreaga țară și un număr important de societăți din județul Argeș au semnat deja contractele de finanțare în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

Primii 1557 beneficiari au primit vineri, 28 octombrie, autorizări de plată, urmând ca în următoarele zile să fie transmise autorizările și către ceilalți beneficiari.

Important de menționat este faptul că începând cu data de 2 noiembrie 2022, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului invită toate companiile semnatare să verifice statusul contului de grant.

 

antreprenori

 

Beneficiarii programului IMM AGRI-FOOD își vor primi granturile nerambursabile, în valoare de până la 120.000 euro, începând cu luna noiembrie.

 

Admitem că au fost întârzieri, însă nu din motive care țin de noi. Pentru a vira sumele către antreprenori, după semnarea contractelor, am avut nevoie de 3 elemente, aflate în strânsă legătură: alocare bugetară, dezvoltarea părții de back-office a platformei informatice de către partenerii noștri de la STS, astfel încât să putem desfășura verificările, și derularea propriu-zisă a etapei de verificare.

 

Banii i-am primit în integralitate la rectificarea din luna august, fluxurile pentru IMM Recover au fost definitivate la data de 21 septembrie 2022, moment de la care noi am început verificările, iar acum începem procedura de plată!”, a precizat ministrul Antreprenoriatului, Daniel Cadariu.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect de lege – Bugetarii vor avea mai multe zile libere de anul viitor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: