Viață de pompier în Argeș! 134 de misiuni în weekend, două necazuri mari!

de | 18.04.2022 16:14 | Știri, Eveniment, Județean

De vineri (15.04.2022) ora 08:00 până azi dimineață la aceeași oră, pompierii argeșeni au gestionat nu mai puțin de 134 de misiuni pe teritoriul județului nostru. Din acestea, 7 incendii de vegetație au distrus o suprafață totală de aproximativ 154.000 mp de teren. S-au întâmplat în:

» comuna Priboieni, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 100.000 mp;

» comuna Ciofrângeni, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 20.000 mp, cu posibilitate de propagare la pădure;

» comuna Călinești, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 1.500 mp;

» comuna Aninoasa, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 2.500 mp;

» comuna Dragoslavele, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 10.000 mp;

» localitatea Tigveni, unde a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 20.000 mp;

» localitatea Șuici, unde au ars un șapte metri de gard, vegetație uscată și fân în cantitate de aproximativ 100 kg.

Pompierii nu au avut timp nici să respire între alarmele date din toate colțurile județului.

Pompieri și salvatori în gospodării mistuite

Situații mai dramatice s-au înregistrat  la Stoenești și Domnești, acolom unde focul a mistuit inclusiv gospodării ale oamenilor.

Era pe zi, la ora 13:30, vineri, când s-a dat alarma la 112 cu privire la o casă care ardea în comuna Stoenești. Au plecat către eveniment, pompieri de la Câmpulung și Rucăr,  cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. Și-a ars. Și-a ars. Acoperișul locuinței a fost mistuit pe o suprafață de aproximativ 70 mp. La fel și mobilierul dintr-na dintre camerele casei.

Bărbatului de 71 de ani care s-a trezit cu focul în gospodărie i-a luat-o inima la trap, având nevoie de îngrijiri de specialitate pentru atac de panică.  Cauza probabilă identificată de ISU pentru necazul care l-a lovit pe om înainte de Paște este  jarul căzut din sobă.

În seara aceleași zile, la Domnești plecau trei mașini de pompieri de la Detașamentul Mioveni, după ce aceștia au fost anunțați că al foc a cuprins o locuință. Din nou, pradă incendiului a căzut acoperișul (mistuit pe o suprafață de aproximativ 110 mp) și o cantitate de circa 3.000 kg de plante furajere depozitate în podul construcției. Pe lângă pagubele materiale, evenimentul s-a soldat și cu o femeie- victimă, care a suferit atac de panică fiind monitorizată și transportată la spital de către un echipaj  SMURD.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | SMURD

Ultimele articole