Un fleac, l-au ciurit! Cătălin Rădulescu – oficial PENAL pentru certificatul de revoluționar!

de | 18.04.2022 15:45 | Știri, Importante, Județean, Politic

„În temeiul art. 346 alin. 1 şi 2 C.proc.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 395/P/2020 din 17.12.2021 al D.N.A. –Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpaţii Rădulescu Cătălin Marian, trimis în judecată pentru săv. infr. prev. de art. 326 C.pen. cu aplic. art. 35 C.pen. şi art. 48 C.pen. rap. la art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 C.pen. ambele cu aplic. art. 38 C.pen., Sanda Adrian, Tănase Denisa Corina şi Cechi Cristina Valentina, trimişi în judecată pentru săv. infr. prev. de art. 13 ind. 2 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 C.pen.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Rădulescu Cătălin Marian Sanda Adrian, Tănase Denisa Corina şi Cechi Cristina Valentina şi partea civilă Casa Judeţeană de Pensii Argeş. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Dată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 18.04.2022” – Curtea de Apel București.

În traducere liberă, textul de mai sus, reprezentând sentința sintetizată a Curții de Apel București presupune o lovitură uriașă pentru fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu care – oficial – intră de astăzi – în linie penală pentru verificarea modului în care și-a obținut celebrul certificat de revoluționar pentru care s-a bătut cu pumnii în piept pe toată durata activității sale publice.

Judecata a intervenit după ce DNA, în decembire 2022 l-a trimis ăn judecată pe Cătălin Rădulescu, alături de alte persoane (Adrian Sanda, Corina Tănase, Cristina Valentina Checi) pentru infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unor foloase necuvenite și pentru fals în formă continuată.

S-a declarat revoluționar la Timișoara și București

Ancheta DNA a scos la iveală faptul că cei trei „parteneri” de dosar ai fostului deputat i-ar fi acordat acestuia pe nedrept titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”  în anul 2016 deși – susțin procuorii anticorupție – Cătălin Rădulescu nu îndeplinea minim una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv  aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului” (data de 22 decembrie 1989, ora 12:10).

Concret, membrii comisiei de specialitate au aprobat o cerere formulată de fostul deputat în care acesta ar fi prezentat informații nereale în legătură cu rolul sau de revoluționar în… orașele Timișoara și București, în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective nu se suțin, conform anchetei,  documentele existente la dosarul administrativ de la S.S.P.R., docuemnte din care reise că Rădulescu a participat la mișcările revoluționare doar în Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.

catalin radulescu revolutionar

Cătălin Rădulescu, la 27 de ani, în poza depusă la certificatul de revoluționar. FOTO: Recorder

 

Urmare a acestor demersuri, inculpatului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de „Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii, în mod necuvenit, a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar (în total 165.640 lei), începând cu data de 01.01.2015 până în octombrie 2021. – se arată în acuzațiile formulate de către DNA.

După anchetă, procurorii au dispus diverse sechestere pentru toți cei puși sub acuzare, iar Casa Județeană de Pensii Argeș (insituție prin care Rădulescu a încasat banii) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma menționată mai sus.

Prin sentința de astăzi, Curtea de Apel București a dispus practic începerea judecății penale.

Reaminim că ex-deputatul argeșean (denumit și Deputatul Mitralieră după un episod celebru în care a declarat jurnaliștilor de la Adevărul că a păstrat un AKM de la Revoluție și nu se teme să îl folosească) a mai fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Impostor cu rol determinant. Dosarul prin care deputatul Cătălin Rădulescu a obținut indemnizația de revoluționar e plin de minciuni și neconcordanțe

RECORDER. Atunci când luptă în revoluția codurilor penale și a ordonanțelor care eliberează infractorii din pușcării, deputatul Cătălin Rădulescu o face cu anvergura celui care are deja în piept o insignă de erou. Sunt 14 ani de când îi plătim indemnizație de revoluționar în semn de recunoștință pentru că ne-a adus libertatea în decembrie 1989. Rădulescu are titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române” și încasează în fiecare an câte 5.000 de euro. Până acum a strâns de-un Range Rover, mașină pe care o pomenește adesea cu mândrie ca simbol al verticalității sale și ca garant al faptului că este incoruptibil. CITEȘTE MAI DEPARTE.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Casa Judeţeană de Pensii | DNA

Ultimele articole