anchetaonline.ro

(VIDEO) 50 de kg de articole pirotehnice periculoase- confiscate de polițiștii din Argeș

de | 21.12.2022 15:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Polițiștii din județul Argeș continuă, în această perioadă, verificările privind comercializările articolelor pirotehnice periculoase.

Sunt desfășurate controale, zilnic, atât la punctele de lucru ale comercianților autorizați, dar și în zone comerciale.

verificari articole pirotehnice 2 - (VIDEO) 50 de kg de articole pirotehnice periculoase- confiscate de polițiștii din Argeș

În ultimele 48 de ore, echipele care au efectuat verificări au fost alcătuite din polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști de ordine publică, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș. Totodată, oamenii legii au desfășurat activități de prevenire și informare privind riscurile utilizării acestor articole pirotehnice.

50 kg de articole pirotehnice- confiscate de polițiști

În urma acțiunilor, polițiștii au confiscat 50 de kilograme de articole pirotehnice.

De exemplu, marți, 20 decembrie, o femeie de 64 de ani, din Pitești, a fost depistată pe b-dul Petrochimiștilor din municipiu, în timp ce vindea astfel de articole. Peste 1.000 de bucăți de diferite tipuri au fost ridicate pentru a fi efectuate cercetări.

Cercetările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Argeș.

De asemenea, o societate comercială a fost depistată în timp ce vindea articole pirotehnice neinscripționate. Drept urmare, acestea au fost confiscate, iar firma respectivă a fost sancționată contravențional.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Au scăpat ca prin minune după ce s-au răsturnat cu mașina

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: