(VIDEO) Activități preventive desfășurate de polițiștii argeșeni în trafic

de | 30.04.2024 11:45 | Județean, Lifestyle

Din păcate, numărul șoferilor depistați de polițiști în timp ce conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor este în creștere.

În acest sens, în cursul zilei de ieri,  29 aprilie,  polițiștii argeșeni și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități, în traficul din municipiul Pitești, prin care conducătoriii auto au fost informații cu privire la obligații legale pe care trebuie să le respecte, pentru a nu se expune riscului implicării în evenimente nedorite, mai ales, în contextul vacanței prilejuită de Ziua de 1 Mai și de Sărbătorile Pascale.

Polițiștii au transmis conducătorilor auto recomandări preventive privind prevenirea consumului de alcool şi droguri. Totodată, au fost aduse în discuție și prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora infracțiunea de ucidere din culpă, comisă de o persoană care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, va fi pedepsită cu închisoare cu executare, fără a mai exista posibilitatea ca instanța să poată dispune suspendarea executării pedepsei.

Consumul de alcool/substanţe psihoactive este interzis conducătorilor auto, și crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.”, transmite IPJ Argeș

Conform Codului Rutier, toți participanții la traficul rutier au obligația legală de a adopta o conduită preventivă, care să ducă la evitarea producerii accidentelor, a pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești.

Foto/Video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou coleg în echipa pompierilor argeșeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș