(Video) Alina Gorghiu, în vizită la Chişinău, la Salonul Internaţional de Carte Bookfest

de | 02.09.2022 16:39 | Știri, Județean, Național, Politic

  • Alina Gorghiu, în vizită la Chişinău!

 

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, se află în Republica Moldova, la invitația președintelui Institutului Cultural Român, Liviu Sebastian Jicman, în vederea participării la cea de-a V-a ediție a celui mai important eveniment dedicat cărții la Chișinău, Salonul Internațional de Carte Bookfest.

Zi plină în Republica Moldova!” a scris Alina Gorghiu pe pagina de socializare.

 

Gorghiu Alina

 

Programul vizitei în Republica Moldova a președintelui interimar al Senatului a inclus o vizită la Gimnaziul „Alexandrina Rusu” din satul Dănceni, Raionul Ialoveni, la invitația secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

 

 

Acțiunea face parte din proiectul “Cutia școlarului – cărți și rechizite pentru copiii din Republica Moldova”, finanțat de DRRM cu suma de 489.600 lei și care vizează întocmirea unei baza de date a elevilor cu risc de abandon, achiziția unui kit educațional și distribuirea acestuia copiilor defavorizați din școlile din Republica Moldova.

 

Privirea unor copii îți schimbă ziua, iar ziua noastră a început la Dănceni, Gimnaziul “Alexandrina Rusu”.

 

Copii s-au bucurat să primească rechizite necesare pentru școală!

 

“Cutia Școlarului” e un proiect finanțat de Departamentul de Stat pentru Relația cu Republica Moldova.” a precizat președintele interimar al Senatului.

 

Gorghiu Alina

 

Următoarea oprire a fost la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022. Anul acesta evenimentul se bucură de Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, și al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu!!

Edituri de pe ambele maluri ale Prutului sunt zilele acestea la Chișinău pentru a promova cărți exclusiv în limba română! Și mă bucur din suflet că am fost azi aici!” a mai adăugat Alina Gorghiu.

 

Gorghiu Alina

 

Cu ocazia vizitei la Chișinău, președintele interimar al Senatului a avut întrevederi cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană din Parlamentul Republicii, Doina Gherman și cu președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Romania, Veronica Roșca.

 

Gorghiu Alina

Totodată, președintele interimar al Senatului a avut o întrevedere cu primarul satului Dănceni, Victoria Butuc-Guranda și președintele Consiliului Raional Ialoveni, Mihail Silistraru. La întrevedere au participat și președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Romania, Veronica Roșca, deputatul român Ioan Bălan, secretarul de stat Adrian Dupu și ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ALERTĂ METEO! COD ROȘU ȘI COD PORTOCALIU ÎN ARGEȘ

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Chișinău | Republica Moldova

Ultimele articole