anchetaonline.ro

(VIDEO) Argeșean de 70 de ani – salvat de un polițist, după ce s-a înecat cu mâncare! 

de | 20.06.2023 13:39 | Știri, Eveniment, Județean

Un polițist din cadrul Secției de Poliţie Rurală Domnești, Postul de Poliție Mușătești, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a salvat, în cursul serii de ieri, 19 iunie, viața unei persoane.

Acesta a observat agitație în zona unui local din Mușătești, iar când s-a dus să verifice, a văzut un bărbat vârstnic care se învinețise la față și se ținea cu mâinile de gât.

Bărbatul se sufocar, iar polițistul, care are cunoștințe pentru acordarea primului ajutor, a aplicat imediat manevra specifică de salvare de la sufocare – manevra Heimlich.

Bărbatul de aproximativ 70 de ani, a scos bolul alimentar și și-a revenit complet, ulterior nedorind să fie consultat de un echipaj medical și reluându-și deplasarea.

politie - (VIDEO) Argeșean de 70 de ani – salvat de un polițist, după ce s-a înecat cu mâncare! 

IPJ Argeș transmite:

Reamintim că începând cu septembrie 2022, prin colaborarea cu pompierii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, polițiștii argeșeni parcurg pregătiri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor.

Agentul de poliție Alin Ștefan PERȘINARU a parcurs atât pregătirea cu pompierii argeșeni, în cursul lunii februarie 2023, cât și un modul de instruire pentru acordarea suportului vital de bază, în cadrul cursului de inițiere în carieră, parcurs în perioada august-noiembrie 2022, la Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor ,,Nicolae Golescu” Slatina.

Îl felicitam pe colegul nostru pentru prezența de spirit și modul în care a acționat, și îi dorim să aibă cât mai multe intervenții reușite.

În acest context, recomandăm tuturor persoanelor care doresc să ajute, să aibă întotdeauna în vedere câteva reguli privind acordarea primului ajutor:

– când observăm o persoană cu stare de rău, sau căzută, la momentul în care intervenim, trebuie să observăm cu atenție împrejurimile, pentru a nu ne expune unei situații de pericol (măsuri pentru siguranța salvatorului);

– luând contact cu persoana care are nevoie de ajutor, trebuie să evaluăm rapid și cu calm starea acesteia (răni vizibile care ar putea fi agravate în situația în care victima este mișcată, dacă victima respiră prin forțe proprii, dacă victima poate da relații referitor la ce s-a întâmplat);

– solicitarea ajutorului, strigând pentru a atrage alte persoane, respectiv sunând la 112, pentru a transmite detalii despre locul în care ne aflăm și starea victimei, alături de alte elemente utile pentru identificarea locației/clarificarea modului în care persoana poate fi ajutată (în funcție de tipul de leziuni, de eventuale afecțiuni medicale, sau chiar despre modalitatea în care au survenit leziunile – spre exemplu, electrocutare acidentală/mușcare de câine fără stăpân, etc.).

– până la sosirea unei alte persoane instruite pentru acordarea primului ajutor de bază, care să ne sprijine, sau a unui echipaj medical, ce va acorda primul ajutor medical calificat, vom continua să asistăm persoana.

Situații deosebite, precum aceea a victimelor unui accident de circulație, sunt unele în care nu se recomandă mutarea sau manipularea victimei, iar cu privire la modul în care ar trebui să procedeze o persoană care dorește să ajute, acesta poate primi instrucțiuni de la operatorul 112 specializat ori de la persoane calificate în acordarea măsurilor de prim ajutor.

De asemenea, reamintim posesorilor de permis de conducere că repere privind măsurile de prim ajutor fac parte din aspectele de pregătire teoretică pentru dobândirea permisului de conducere.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Traficul din Pitești – paralizat de protestul TAXI VS BOLT și UBER

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: