(VIDEO) Clădirea Spitalului Județean- iluminată în portocaliu

de | 18.09.2022 12:27 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle, Pitești

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului.

Sâmbătă seara, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată în portocaliu, culoare simbol a acestui eveniment desemnată de OMS.

asistente sju spital - (VIDEO) Clădirea Spitalului Județean- iluminată în portocaliu

Mai mult, personalul medical a purtat bandane portocalii, fiind o inițiativă propusă de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate(ANMCS).

sju - (VIDEO) Clădirea Spitalului Județean- iluminată în portocaliu

Tema din acest an, stabilită de OMS, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, a fost folosirea sigură a medicamentelor.

Anul acesta, pe 17 septembrie, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema stabilită de Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a fost folosirea sigură a medicamentelor. În regiunea europeană, potrivit OMS, 50 – 70% din problemele cauzate de erori în administrarea medicamentelor pot fi prevenite. Volumul mare de muncă și lipsa cadrelor medicale, în regiunea europeană, contribuie la peste 20% din erorile de medicație. Administrarea incorectă a medicamentelor este cauza a mai mult de jumătate din problemele prevenibile asociate asistenței medicale, potrivit datelor OMS”, a transmis Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Acțiuni de amploare ale polițiștilor rutieri în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești