Criminalul de 16 ani a fost arestat pentru 30 de zile

de | 04.03.2023 15:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

ULTIMĂ ORĂ! Criminalul de 16 ani a fost arestat pentru 30 de zile

INFORMAȚII NOI, ORA 18:10

Potrivit ultimelor informații, minorul care și-a omorât tatăl a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Mihail Diaconescu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului.

În baza art.226 alin.1 C.pr.pen. admite propunerea formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arge?. În baza art.226 alin.2 C.pr.pen., rap.la art.223 alin.2 C.pr.pen., art.202 C.pr.pen. şi art.243 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpatului D.M., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, sub forma agravantă a omorului, faptă prev. de art. 199 alin. 1 C.pen. corob. cu art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 113 alin. 3 C.p., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.03.2023 şi până la data de 02.04.2023 inclusiv. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru reprezentantul Ministerului Public. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi 04.03.2023, ora 17:45 la Tribunalul Argeş – Secţia Penală., transmite instanța.

INFORMAȚII INIȚIALE

(VIDEO) Crima din Pitești: Fiul de 16 ani a dat petreceri cu tatăl mort în casă

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul crimei oribile care a avut loc în Pitești. Potrivit prim procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Laurențiu Palaghia, băiatul de 16 ani și-a omorât tatăl în noaptea de duminică spre luni, în urma unor discuții în contradictoriu. Adolescentul, care se afla sub influența drogurilor, i-a aplicat peste 10 lovituri de cuțit și l-a lăsat să agonizeze.

Mai mult, informațiile potrivit cărora minorul ar fi continuat să dea petreceri, cu cadavrul tatălui în casă, sunt confirmate și de procurori. Se pare că tinerii care au venit la chefurile din următoarele zile nu ar fi observat trupul bărbatului, deoarece cadavrul era înfășurat într-un covor, iar peste el ar fi fost puse anumite obiecte.

Cadavrul nu era vizibil. Rămăsese sub un teanc de obiecte textile și alte obiecte ușoare de prin locuință. Prezența cadavrului a fost cumva mascată prin obiecte care au fost cumva așezate deasupra”, transmite prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Mai mult, în urma autopsiei a rezultat că decesul nu a survenit imediat, iar băiatul l-ar fi lăsat să agonizeze. Adolsecentul a rămas câteva zile cu cadavrul în casă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. În cele din urmă, tânărul i-a spus mamei sale că a avut loc un conflict între el și tatăl lui, însă nu i-a dat toate detaliile. A fost momentul când femeia s-a alertat și a sesizat autoritățile, care au făcut macabra descoperire:

Minorul îi spusese mamei, dar nu îi spusese exact ce se întâmplase. Atenuase gravitatea evenimentului, spunându-i suficiente detalii încât aceasta să fie îngrijorată și să anunțe și autoritățile”, a adăugat Laurențiu Palaghia.

Primarul de la Albota, fost coleg al victimei: „Mi se par lucruri aproape imposibile!”

Victima, Cornel Dinescu, a fost colegul primarului din comuna Albota, Ion Dumitru. Edilul spune că bărbatul era un om deosebit, săritor și că nu i-a venit să creadă când a auzit că a fost omorât de fiul lui. De asemenea, primarul comunei Albota spune că auzise despre băiat că avea probleme cu drogurile și băutura.

Ion Dumitru crede că victima nu i-ar mai fi dat bani de droguri fiului său și din această cauză ar fi avut loc conflictul între cei doi, care s-a finalizat cu o crimă.

Cornel Diaconescu avea o companie care se ocupa cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei.

Amintim că în cursul nopții trecute, adolescentul și-a recunoscut fapte. El a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fiul de 16 ani al bărbatului ucis în cazul crimei din Pitești, care era principalul suspect, și-a recunoscut fapta!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: