Noi percheziții în casele traficanților de droguri, după festivalul Saga

de | 09.06.2022 11:15 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Noi percheziții au avut loc, în județul Alba, la trei persoane suspecte că au vândut droguri de risc și substanțe psihoactive, în perioada 2021-2022.

5 mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia. Au fost descoperite 298 de grame de canabis mărunțit, 3.772 de grame de canabis sub formă de inflorescențe și frunze, semințe de canabis, cântare electronice, râșnițe și alte dispozitive pentru prelucrarea drogurilor de risc (dispozitiv de mărunțit, dispozitiv special de prelucrare automată a plantelor de canabis), ambalaje specifice, precum și suma de aproximativ 6400 de lei.

Bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi se va stabili o măsură preventivă în privința lor.

Totodată, joi, ministrul de Interne Lucian Bode a făcut declarații după incidentele tragice care au avut loc la festivalul Saga din weekend, acolo unde doi tineri au murit după ce au consumat droguri.

Am avut parte de o tragedie și este regretabil că un tânăr a murit în urma supradoze la acest festival. La fiecare acțiune de amploare la care noi participăm evident că noi tragem concluzii și pe principiul lecțiilor învățate transmitem structurilor noastre ce s-a făcut bine și ce trebuie să corectăm. Așa am făcut și aici. 73 de mii de participanți, 129 de dosare penale, 119 dosare penale pe componentă de consum, deținere ilegală de droguri și substanțe interzise. Acestea sunt cifre care spun totul despre activitatea structurilor MAI din cele trei zile. Iertați-mă, aceste dosare penale au fost întocmite de structurile MAI, nu de către altcineva. Teoria că MAI nu a fost prezent activ în acest eveniment este una falsă. Am avut peste 400 de efective zilnic în cele trei zile de festival”, a transmis Lucian Bode.

Amintim că miercuri dimineață, mascații au descins la mai multe adrese din București și Ilfov, în urma tragediilor care au avut loc la festival. 11 percheziții au fost efectuate, fiind vizat un grup infracțional format din 15 persoane. Acestea sunt bănuite că ar fi vândut heroină în București.

Cei 15 oameni au fost conduși la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală pentru audieri.

Și în Brăila au fost organizate percheziții, marți, 7 iunie. În urma descinderilor s-au descoperit 33 de grame de substanță solidă, cu aspect de cristal, 130 de grame de rezină de cannabis, 120 de grame de cannabis, 30 de comprimate cu efect psihoactiv, 7 telefoane mobile și 1.500 de lei.

perchezitii diicot 2 - Noi percheziții în casele traficanților de droguri, după festivalul Saga

Potrivit cercetărilor, 9 persoane ar fi vândut droguri de risc și mare risc, în perioada februarie-iunie 2022, în Brăila.

perchezitii diicot 1 - Noi percheziții în casele traficanților de droguri, după festivalul Saga

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au luat măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore față de 3 inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de alți 2 inculpați” transmite DIICOT.

Doi tineri au murit după ce s-au drogat la festivalul Saga

Amintim că în acest weekend, în timpul festivalului Saga, trei tineri au intrat în stop cardio-respirator. Ulterior, doi dintre ei au decedat. Unul dintre tineri avea urme de înțepături la încheietura mâinii stângi, iar anchetatorii presupun că a murit în urma unei supradoze.

În cele două zile ale festivalului, care a avut loc pe Arena Națională, oamenii legii au împărțit amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală privind traficul și consumul de doguri, precum și pentru furt calificat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

SAGA. 77 de fapte penale. Cele mai multe: furt si droguri!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Lucian Bode

Ultimele articole