SAGA. 77 de fapte penale. Cele mai multe: furt si droguri!

de | 05.06.2022 13:11 | Știri, Eveniment, Național

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a precizat că în cele două zile ale festivalului SAGA care a avut loc pe Arena Națională, s-au împărțit amenzi în valoare totală de 7.000 de lei și au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală privind traficul și consumul de doguri, precum și pentru furt calificat.

În legătură cu evenimentul SAGA Festival, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În perioada 3-4 iunie a.c., în urma încălcării normelor legale în vigoare de către anumiți participanți, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul Jadarmeriei de duminică.

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru 77 de fapte de natură penală, în urma constatării, împreună cu B.C.C.O. București, a unor încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, dar și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furtul calificat”, mai precizează instituția.

Prăpăd la Festivalul Saga! 2 tineri morți și alții ajunși la terapie intensivă din cauza drogurilor!

Trei tineri au intrat în stop cardio-respirator în timpul primei seri de spectacolul a festivalului Saga. Ulterior, doi dintre aceștia au decedat.

Totul a început vineri seara, 3 iunie, în timpul concertului care a avut loc la Arena Națională, atunci când trei tineri au trebuit duși de urgență la spital. Unul dintre ei s-a stins în momentul în care era transportat de către ambulanță, au confirmat sursele medicale.

Băiatul era din Republica Moldova și avea doar 25 de ani. Pacientul a plecat spre Spitalul Sfântul Pantelimon în șoc cardio-respirator și a fost declarat decedat în Ambulanță, vineri noaptea. Tânărul prezenta la încheietura mâinii stângi mai multe urme de înțepătură, iar anchetatorii presupun că a murit în urma unei supradoze. Asta în condițiile în care, pe corpul său, nu s-au găsit urme de violență care să conducă la suspiciunea de omor. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă.

Sursă video Antena 3

Cel de-al doilea băiat care a fost victimă a stupefiantelor era unul dintre cei doi tineri care au rămas în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca și Sfântul Pantelimon după noaptea de vineri. Și ei tot în șoc cardio-respirator, după ce au consumat substanțe ilegale, au mai spus sursele medicale citate de presa națională. Medicii au constat în decursul zilei de ieri decesul unuia dintre ei.

Conform martorilor, tinerii ar fi consumat mai multe substanțe ilegale. La scurt timp, acestora li s-a făcut rău și au intrat în stop cardio-respirator.

Au fost, într-adevăr, trei tineri pe care i-am preluat de la festival. Unul, din păcate, cu toate eforturile medicale depuse, a decedat în drum spre Spitalul Pantelimon”, a declarat un medic SABIF, după decesul primei victime.

În total, șapte tineri ar fi ajuns vineri seara la spital, potrivit Digi24.

De asemenea, în timpul festivalului, au fost ridicate aproximativ 30 persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, anunță Gândul.ro.

Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona. Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constantă pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Naționala Antidrog. SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen”, au transmis organizatorii într-un comunicat către ziarului Libertatea.

Voluntarii Agenției Naționale Antidrog au împărțit mai multe pliante la festival. SAGA a început vineri pe Arena Națională și ține tot weekendul. La festival sunt prezenți mai mulți voluntari ai Agenției Naționale Antidrog (ANA), cu un stand de informare la intrarea pe stadion, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe.

De asemenea, Agentția Naționala Antidrog a tramsmis în această dimineață un mesaj scurt, dar elocvent, pe rețelele de socializare. Acesta este destinat către atenția tinerilor care participă la acest eveniment și nu numai:

Poți să te distrezi și fără să consumi droguri. Dacă totuși ai consumat, nu amesteca mai multe tipuri de substanțe. Nu știi niciodată sigur ce efect pot avea.

Dacă te simți neliniștit, nu consuma canabis. Există un risc mare să îți accentueze starea și sigur nu îți va plăcea.

Dacă ai consumat ecstasy și dansezi, evită supraîncărcarea. Bea 500 ml de apă la fiecare oră și fă pauze dese în care să te răcorești și să te odihnești!”

Sursă foto festicket.ro


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Sinucigașul din Argeș. Povestea iubirii obsesive care l-a terminat pe Ionuț!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Republica Moldova