anchetaonline.ro

Weekendul bețivilor! Șoferi cu alcool la bord prinși de polițiștii din Argeș! Doi au făcut și accidente!

de | 05.06.2022 14:21 | Județean, Eveniment

Toți șoferii pasionați să conducă sub influența băuturilor alcoolice par să fi ieșit pe stradă, în Argeș, în acest weekend! Polițiștii au avut de-a face, caz dup caz, cu tot felul de entuziaști sau inconștienți pe care i-au prins în trafic, la volan, după ce consumaseră băuturi spirtoase în cantități semnificative.

Vineri, 3 iunie, au dat startul polițiștii din Tigveni care au descoperit în trafic un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 678A , nederanjat de faptul că se afla sub influența alcoolului. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal. Permisul i-a fost, desigur reținut.

Vineri noaptea: un tânăr șofer băut a intrat într-un monument din Mioveni

A venit noaptea de vineri spre sâmbătă și, odată cu ea, alte suprize neplăcute în trafic. În jurul orei 04:30, un șofer de 23 de ani din Mioveni, de asemenea bine băut, a intrat cu mașina într-un… momnument istoric. S-a întâmplat la intersecția dintre Bulevardul Dacia și str. Nicolae Racoviceanu din Mioveni, iar polițiștii  au fost sesizați prin numărul unic de urgență 112 despre producerea evenimentului rutier.

Testat la fața locului, tânărul conducător a reușit să bifeze o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul respirat, valoare care l-a “calificat” pentru un dosar penal și pentru postura de pieton, alegându-se cu permisul suspendat, fără drept de circulație cu dovadă.

accident Mioveni

Primarul Ion Georgescu a postat pe pagina sa oficială un video șocant privind modul în care s-a desfășurat accidentul. Vezi video aici.

Trei șoferi băuți numai sâmbătă, pe străzile din Ștefănești!

Sâmbătă, 4 iunie anul curent, au continuat polițiștii din Ștefănești care au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.900 de lei și au reținut 3 permise de conducere: două ca urmare a consumului de alcool, cu valori sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul ca urmare a excesului de alcool, cu valori de peste 0,40 mg/l .

Primul a fost un bărbat de 39 de ani, de fel din Budeasa, care a fost prins pe str. Zăvoi din Ștefănești, conducând, deși aparatul etilotest cu care a fost testat a indicat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. L-a urmat un argeșean de 43 de ani, de fel din Ștefănești, depistat în trafic deși băuse. Acesta a bifat o valoare de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiecare dintre cei doi a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, anunță IPJ Argeș.

Distracția nu s-a oprit însă aici! A existat, tot la Ștefănești,  un al treilea șofer descoperit băut la volan care s-a ales direct cu dosar penal. Acesta, în vârstă de 54 de ani, din Pitești, conducea mașina pe raza orașului vecin deși băuse cu simțul răspunderii înainte, fiind depistat cu o alcoolemie de peste 0,40 mg/l. A fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge și i-a fost întocmit dosar penal conform art. 336, fiindu-i, concomitent, reținut și permisul de conducere, fără drept de circulație cu dovadă înlocuitoare.

Implicat în accident la Costești, băut la volan!

În aceeași zi, în jurul orei 17:30, polițiștii din Costești au fost sesizați prin 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale, un accident în care au fost implicate două autovehicule.

Ca urmare a procedurilor, și în această speță s-a dovedit că unul dintre cei doi șoferi implicați, un bărbat de 53 de ani, din Costești, se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultată în urma testării cu aparatul etilotest fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea băut noaptea prin Priboieni

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02:00, alcoolul la volan a fost bifat pe lista abaterilor și la Priboieni, acolo unde un bărbat de 47 de ani, din localitate, a fost prins afumat bine în trafic de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești. I-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, i-a fost  întocmit dosar penal și i-a fost reținut  permisul de conducere, fără drept de circulație cu dovadă înlocuitoare.

Amenzi de aproape 1,5 miliarde lei vechi date doar vineri

La începutul weekendului, vineri, polițiștii rutieri au bifat o prezență intensivă pe străzile din județ, cu tematici clare: depistarea abaterilor privind viteza de deplasare și consumul de alcool, precum și verificarea stării tehnice a autovehiculelor, împreună cu reprezentanții RAR.

Ca urmare a abaterilor constatate în timpul controalelor de vineri, au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.740 de lei, au reținut 3 permise de conducere pentru viteză și au retras 4 certificate de înmatriculare pentru neconcordanțe tehnice.

Sancțiunile de aproape 150.000 lei (1,5 miliarde lei vechi) au fost aplicate după cum urmează:

» 19 ca urmare a încălcării regimului legal de viteză (patru dintre acestea fiind cu mai mult de 50 km/h față de limita de pe sectorul de drum unde a fost constată fiecare abatere);

» 14 ca urmare a nepurtării centurii de siguranță sau a dispozitivelor omologate pentru copii;

» 5 ca urmare a utilizării telefonului mobil;

» 4 ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare (două pentru modificări neomologate și două pentru noxe peste limită);

» 10 pentru alte abateri.

Foto credit: robertwoodandassoc.com


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulevardul Dacia | Ion Georgescu | Tigveni