Cod portocaliu! Furtuna face ravagii pe autostrada Soarelui!

de | 05.06.2022 14:28 | Știri, Eveniment, Județean

 

La momentul actual, pe autostrada Soarelui este o furtună puternică. Un martor a transmis că au fost probleme la km 112, acolo unde, au fost oprite în jur de 30 de mașini. Până la ora 18:30, județul Constanța se află sub cod portocaliu de vreme severă.

Un cod portocaliu de tip nowcasting este la această oră valabil în mai multe localități din județele Constanța, Tulcea, Alba, Sibiu, Ialomița, Prahova și Ilfov. Au fost anunțate ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii puternice cu rafale ale vântului de 90 de km/h și grindină.” spune Greta Gavrilă, jurnalist Digi24.

 

În plus, cantitățile de apă acumulate vor depăși 35 de l/mp.

De asemenea, până la miezul nopții în județele Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș sunt sub cod galben de inundații.

Un alt cod galben de furtuni va rămâne valabil până mâine dimineață la ora 6:00 în jumătatea sudică a țării, în Carpații Meridionali și Orientali.

De ploi nu scăpăm nici în zilele următoare. Luni și marți, vremea va fi instabilă în sud-est, sud și la munte, iar miercuri, vremea se va mai îndrepta, dar s-ar putea să mai cadă câțiva stropi de ploaie în zonele montane.” adaugă aceasta.

În Constanţa (Ciobanu, Gârliciu, Saraiu, Horia, Vulturu) şi Tulcea (Topolog, Casimcea, Daeni, Ostrov) se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului. În Sibiu (Sibiu, Cisnădie, Sălişte, Răşinari, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Slimnic, Gura Râului, Loamneş, Orlat, Cristian, Şura Mare, Şura Mică, Poplaca) se vor semnala vijelie puternică (rafale de 75 – 90 km/h), averse torenţiale care vor acumula peste 35 l/mp, grindină şi descărcări electrice.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o nouă avertizare de cod galben, de asemenea, Județul Argeș este și el vizat.

Meteorologii au emis o nouă alertă de vreme severă (de tip cod galben), instabilitatea atmosferică urmând să afecteze partea sudică a țării până în decursul zilei de luni. Așa cum spuneam, și județul nostru este afectat de către această avertizare.

În această seară și noapte, în mare parte a Moldovei, în Muntenia, Dobrogea, Carpații Orientali și Meridionali, cât și Banat și Oltenia, va fi instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin grindină, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii (cu viteze de 55-75 km/h) , dar și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 20-30/mp.

 

Foto descriptiv- Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Prăpăd la festivalul Saga! 2 tineri morți și alții ajunși la terapie intensivă din cauza drogurilor!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sibiu