(VIDEO) Incendiile de vegetație au făcut prăpăd în Argeș

de | 21.07.2022 09:40 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Miercuri după amiază, în a doua parte a zilei, pompierii argeșeni au intervenit de urgență la stingerea a patru incendii de vegetație.

La unele dintre acestea, intervenția a fost dificilă, având în vedere că exista riscul să se propage și în zonele locuite.

Pompierii au acționat și pe teren greu accesibil autospecialelor de intervenție, unde operațiunea stingere s-a făcut doar cu lopeți și alte mijloace individuale de primă intervenție.

Două incendii au izbucnit în zona de deal a localității Călinești. Aici a ars vegetația de pe aproximativ 11 ha și a fost nevoie și de sprijinul autorităților locale pentru lichidarea focarelor dispersate.

De asemenea, un alt incendiu 12 ha de miriște, rămasă în urma recoltării cerealelor păioase, într-un câmp din localitatea Ratești.

Cel de-al patrulea incendiu a avut loc în localitatea Cocu, unde flăcările s-au menifestat la arborii care se aflau pe o suprafață de aproximativ 150 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a acestor incendii a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru generarea incendiului”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline:

ARGEȘ: Bărbat găsit mort într-o zonă împădurită

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU

Ultimele articole