(VIDEO) Incendii de vegetație uscată, tot mai multe în Argeș!

de | 25.09.2023 20:12 | Județean, Eveniment

Zi de foc pentru pompierii argeșeni.

În cursul zilei de astăzi, pe raza județului nostru au avut loc mai multe incendii de vegetație care au afectat o suprafață totală de teren de aproximativ 5.000 mp.

page - (VIDEO) Incendii de vegetație uscată, tot mai multe în Argeș!

Astfel, o primă  intervenție a salvatorilor argeșeni a fost în cazul unui incendiu de vegetație uscată în comuna Leordeni, Cotul Malului. La locul incendiului pompierii au constatat că arde vegetație uscata pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp

O altă intervenție a salvatorilor a fost în localitatea Rociu, satul Șerbănești, unde au ars circa 2.000 mp de vegetație uscată.

De asemenea, tot în cursul zilei de astăzi, ei au intervenit și în comuna Suseni, satul Gălășești, au ars aproximativ 2.000 mp de vegetație uscată.

Amenzi pentru cei care ard necontrolat vegetația

În acest context, ISU Argeș reamintește cetățenilor că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Cei care nu respectă legea se pot alege cu amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei, pentru persoanele fizice. Totodată, persoanele juridice riscă amenzi de la 50.000 de lei la 100.000 de lei.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, adaugă ISU Argeș.

sursă foto/video ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Tânăr de 24 de ani, prins beat la volan în miezul nopții

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș