anchetaonline.ro

(VIDEO) Incendiu devastator! Avertisment de la ISU Argeș

de | 28.06.2022 17:17 | Știri, Costești, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Incendiul de vegetație izbucnit, în această după-amiază, la un lan de grâu din orașul Costești, a mistuit cultura de grâu pe o suprafață de aproximativ 40.000 mp.

Intervenția a fost foarte dificilă, din cauza vântului puternic care a propagat flăcările cu rapiditate în lanul de grâu.

Pompierii au reușit cu operativitate să localizeze și lichideze incendiul, înainte ca acesta să cuprindă o suprafață mai mare de teren.

Focul s‐ar fi extins de la gunoiul depozitat în apropierea lanului, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, transmit reprezentanții ISU Argeș.

La incendiu au intervenit pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

„Cetăţeni, respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale!”

Având în vedere că a început campania de recoltare a cerealelor, iar riscul de izbucnire a incendiilor este foarte mare, deoarece culturile de grâu s-au uscat și se pot aprinde cu ușurință dacă nu sunt respectate regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor, pompierii argeșeni amintesc câteva reguli care trebuie respectate.

❗instruirea personalului care participă la lucrările de recoltare;
❗este interzis fumatul pe utilajele şi maşinile agricole când se execută recoltarea cerealelor;
❗înainte de a intra în campania de recoltare tractoarele, combinele şi celelalte maşini agricole folosite la recoltarea şi transportul cerealelor, vor fi revizuite din timp, înlăturându-se toate defecţiunile care ar putea produce incendii;
❗asigurarea rezervelor de apă pentru incendiu şi verificarea zilnică a situaţiei existente;
❗fiecare maşină va fi dotată cu mijloace de primă intervenţie, cum ar fi: stingătoare, bidoane cu apă, lopeţi, mături de nuiele;
❗la suprafețe comasate, mai mari, existenţa a 1-2 pluguri sau discuri şi mijloace de tractare ale acestora;
❗montarea unor dispozitive parascântei pe sistemele de evacuare a gazelor de eşapament;
❗protejarea instalaţiilor electrice contra loviturilor mecanice frecărilor sau flexiunilor repetate şi asigurarea unor contacte electrice perfecte la conexiunile conductorilor.

Cetăţeni, respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale!”, transmite ISU Argeș.

IMG 20220628 WA0021 - (VIDEO) Incendiu devastator! Avertisment de la ISU Argeș

Foto ISU Argeș

Totodată, ISU Argeș amintește că acest tip de incendii se propagă extrem de rapid, având efecte dezastruoase atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cu permisul abia luat, gonea cu viteză amețitoare în Pitești

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | ISU Argeș