(VIDEO) Se întâmplă pe străzile din Argeș! Tânăr de 25 de ani- prins drogat la volan

de | 10.03.2023 16:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

(VIDEO) Se întâmplă pe străzile din Argeș! Tânăr de 25 de ani- prins drogat la volan

Un tânăr de 25 de ani, din localitatea Cepari, a fost depistat de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe un drum județean, deși se afla sub influența drogurilor.

Șoferul a fost prins, noaptea trecută, pe DJ 678A, în comuna Ciofrângeni. Mai mult, potrivit polițiștilor, în autoturismul bărbatului au fost găsite resturi vegetale uscate, dar și ustensile folosite pentru prepararea și consumul substanțelor cu efect psihoactiv.

actiune antidrog arges 2 - (VIDEO) Se întâmplă pe străzile din Argeș! Tânăr de 25 de ani- prins drogat la volan

Foto IPJ Argeș

Tânărul a fost testat cu aparatul Drugtest, reieșind că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv. El a ajuns la spital, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței.

Argeșeanul a fost lăsat fără permisul de conducere, iar în acest caz a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind în desfășurare pentru stabilirea activității infracționale.

Acțiune de amploarea pentru depistarea șoferilor drogați și băuți

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș anunță că în noaptea de 9 spre 10 martie au fost desfășurate acțiuni de amploare pentru depistarea șoferilor drogați și băuți. Verificările au fost făcute de polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, pe principalele drumuri județene.

Locul unde polițiștii au acționat la vedere a fost pe DN 7, pe raza orașului Ștefănești, unde s-au aflat polițiștii Serviciului Rutier Argeș și polițiști din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, precum și polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog”, transmite IPJ Argeș.

Activitatea a avut și scop informativ-preventiv și a implicat completarea unui chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România. Potrivit polițiștilor, datele furnizate de șoferi sunt anonime și confidențiale, ele fiind colectate în scop statistic, rezultatele urmând să stea la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

actiune antidrog arges 1 - (VIDEO) Se întâmplă pe străzile din Argeș! Tânăr de 25 de ani- prins drogat la volan

În urma acțiunilor, au fost aplicate 274 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 32.000 de lei, fiind reținute și 12 permise de conducere (dintre care 4 contravenții la consumul de alcool).

actiune antidrog arges 1 - (VIDEO) Se întâmplă pe străzile din Argeș! Tânăr de 25 de ani- prins drogat la volan

Foto IPJ Argeș

De asemenea, 4 infracțiuni la regimul rutier au fost constate: una pentru conducere sub influența drogurilor, două pentru alcool și una pentru conducere fără a deține permis auto.

Foto / Video IPJ Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole