(VIDEO) Acțiune de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților- organizată la Pitești!

de | 10.03.2023 16:24 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Cel mai tânăr consumator de droguri are 13 ani, conform datelor deținute de Centrul Regional Antidrog Pitești.

Este o scădere a vârstei ceea ce înseamnă că tentațiile ajung la elevi din preadolescență și trebuie să colaborăm cu toții, autorități, profesori, părinți ca să îi protejăm. Educația este cea mai bună formă de a face acest lucru”, precizează prefectul Radu Perianu.

Radu Perianu mai informează faptul că o amplă acțiune de prevenire a consumului de droguri în rândul adolescenților a fost organizată astăzi în Sala Mare a Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești. Această acțiune a fost organizată la inițiativa Instituției Prefectului județului Argeș cu colaborarea Consiliului Județean Argeș, Inspectoratului Școlar Argeș și a Penitenciarul Mioveni.

 

 

Evenimentul a fost susținut de specialiști din cadrul Centrului Regional Antidrog Pitești.

În cadrul ei mai multe persoane private de libertate, care au fost condamnate pentru deținere, consum sau trafic de droguri, au povestit cum narcoticele le-au schimbat cursul vieții, într-un mod negativ.

eveniment prevenire droguri

eveniment prevenire droguri

 

 

 

 

 

La acțiune au fost invitați elevi ai mai multor licee din Pitești. Aceștia au avut întrebări atât pentru autorități cât și pentru persoanele private de libertate.

Este foarte important că lor li s-a răspuns la toate întrebările pentru că vor merge mai departe și le vor povesti și celorlalți colegi care nu au putut fi prezenți. Astfel, mesajul nostru, acela că e foarte important ca ei să învețe să spună “nu”,  va ajunge mai departe”, adaugă prefectul județului Argeș.

 

Foto: Instituția Prefectului – Județul Argeș

 


Citiți, de asemenea, întreaga poveste, pe anchetaonline.ro

BREAKING NEWS! Criminalul de la Bascov a fost condamnat la închisoare pe viață!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești