(VIDEO) Misiunile modulului național de stins incendii continuă în Franța!

de | 13.08.2022 14:33 | Știri, Eveniment

În cursul zilei de astăzi, sâmbătă, 13 august, un număr de 36 de pompieri români, au participat cu 9 mijloace tehnice la misiunea de stingere în zona Quartier Le Frayot, în Franței. Aceștia au fost coordonați de către ofițerului de legătură al țării gazdă.

isu - (VIDEO) Misiunile modulului național de stins incendii continuă în Franța!

Misiunile care au fost executate de către pompierii din Argeș s-au au avut ca scop limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată, precum și lichidarea focarelor ascunse.

 

Astfel, pompierii au intervenit cu autospeciale de stingere și o cisternă de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere.

 

 

Pompierii intervin în condiții extreme. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută (sub 10%) și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren a salvatorilor.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.”, anunță ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Președintele PUSL Argeș, Catălin Gherzan, avertizează asupra măsurilor urgente ce trebuiesc luate, pentru sprijinirea fermierilor români!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU